MANAFU*

Abonamente Evensys

Experiența mea cu televizorul LG C8

Alegerea mea are o poveste ușor haioasă. Eram în vizită la un prieten și priveam pe Netflix excelenta comedie The Ballad of Buster Scruggs. Cu cât avansam în acțiunea poveștilor din film, cu atât eram mai impresionat de imagine. La final, mi-am întrebat prietenul: “Ce televizor e asta?”. “E un LG C8! Nu mai ții minte că tu mi-ai spus să-mi iau LG?”.

Așa a fost. După 8 ani de experiențe cu televizioarele LG, recomand brand-ul tuturor, mai ales gama OLED, pentru cea mai bună imagine TV de până acum. Am aflat la un moment dat că LG nu doar face probabil cele mai apreciate televizoare OLED, ci și furnizează ecrane pentru mai toți producătorii mari din lume.

Câteva cuvinte despre televizoarele OLED

Când ai în fața unui televizor OLED, observi repede diferența față de orice alt aparat pe care l-ai întâlnit înainte. Vei sesiza cel puțin trei caracteristici esențiale.

Prima este viteza de răspuns, care în cazul OLED TV este de peste o mie de ori mai bună decât cea a televizoarelor LED. Scenele dinamice sunt mai clare și mișcările sunt fluide.

A doua caracteristică importantă este sunetul Dolby Atmos, care oferă o experiență audio 360° și impresia că te afli în mijlocul acțiunii filmului, de exemplu.

A treia și cea mai importantă caracteristică a televizoarelor OLED este “negrul perfect”. LG are o obsesie cu acest negru, ce scoate în evidența culori vii și un contrast spectaculos.

De ce să îți ei un LG C8?

Modelul C8 este cel de-al patrulea televizor LG care și-a găsit un loc central în sufrageria mea. M-a determinat chiar să îmi fac un upgrade la abonamentul Netflix. Am trecut la variantă 4K pentru a mă bucura de o vizionare mai bună.

După câteva luni de utilizare, pot povesti cum m-am împăcat cu acest model. Pe scurt, OLED-ul C8 are un design foarte atractiv, o imagine fără rival și o platformă smart ce oferă experiență unei vizionări excelente. Ce ar fi de reținut:

DESIGNUL
C8 este disponibil în trei dimensiuni: 55 inch (OLED55C8), 65 inch (OLED65C8) și 77inch (OLED77C8). Indiferent de varianta aleasă, vei remarca eleganța, simplitatea și materialele de bună calitate.

Ecranul subțire, încadrat într-o ramă metalică subtilă, și suportul gri metalizat foarte lung, care înlocuiește picioarele de susținere tradiționale, îți vor atrage atenția cu siguranță.

Un design minimalist face imaginea să se vadă mai bine, sunt eu de părere. Deși nu e adevărat, când închizi televizorul, ai această impresie. Cel puțin așa am simțit eu la primul contact, în vizită la prietenul meu.

OPERARE
Sistemul de operare WebOS e cel pe care îl știam deja, cu o interfață ușor de folosit și un răspuns rapid la comenzi, mai ales în combinație cu Magic Remote, celebra telecomandă care îți optimizează interacțiunea cu televizorul. Mai mult, cele două butoane dedicate Netflix și Amazon Prime mă fac să apreciez și mai mult această telecomandă.

Meniul principal poate fi personalizat și se află doar la un buton distanță. Dar dacă ai sau ai avut deja un LG, știi deja asta. Nu am mai intrat de ceva vreme în magazinul de aplicații pentru noi downloads. Mă mulțumesc cu ce am deja instalat: YouTube, Spotify și HBO GO.

Deși nu sunt (încă) un fan al asistenților audio, interesant mi s-a părut controlul vocal, parte din tehnologia ThinQ AI, ce folosește inteligența artificială. LG a început încă din 2011 să își facă produsele „mai deștepte”, începând cu frigiderul și ajungând până la micul telefon mobil. ThinQ AI e platforma comună produselor LG cele mai smart de astăzi.

CONECTICA
Privesc mult conținut extern. Mă conectez adesea cu laptopul sau cu un memory stick. De aceea am apreciat distribuția porturilor pe două zone în spatele televizorului, pentru a oferi un acces rapid când aparatul este montat fie pe suport, fie pe perete. C8 include 4 porturi HDMI (trei pe lateral și unul în spate) și trei porturi USB (unul pe lateral și două în spate).

IMAGINEA
Cu ajutorul procesorului Alpha9, OLED-urile LG oferă probabil cea mai bună imagine pentru segmentul mediu și premium, la un preț corect. Poți face comparație oricând. Vei aprecia claritatea și profunzime îmbunătățite, detaliile și culorile intense.

Pentru o experiență cât mai bună, am jonglat un pic cu setările televizorului. În modul Vivid, am văzut ce poate tehnologia OLED în materie de iluminare, saturație, contrast. Practic, așa verifici ce poate face LG cu toți parametri legați de imagine. Dar pentru un test bun, ai nevoie și de un conținut de o calitate excelentă. Altfel imaginea poate părea suprasaturată. Modul Standard e cel mai potrivit pentru toate tipurile de conținut, iar Cinema Home e recomandat de mulți pentru conținutul HDR.

Unde găsiți LG C8

În timp ce eu mă bucuram de noul meu televizor, a apărut și noua versiune, C9, despre care o să povestesc în alt post, pentru că vine cu câteva îmbunătățiri interesante. Totuși, dacă vrei un televizor actual la un preț bun, te invit să căuți un C8 în magazinele clasice sau online la eMAG și AVstore.

1 comentariu

  1. Alexandra says:

    Si eu am televizor din asta si sunt foarte mandra de el

Comentează