MANAFU*

Abonamente Evensys

Raiffeisen Bank a lansat aplicatia RaiPay pentru plati cu telefonul mobil

Platile contactless prind teren in Romania. Dupa ce recent Apple Pay a devenit disponibil si pentru utilizatorii romani, Raiffeisen Bank lanseaza RaiPay, o aplicatie doar pentru terminalele Android, prin care clientii sai pot plati contactless cu telefonul la comercianti. RaiPay permite adaugarea simpla, prin NFC, a cardurilor Raiffeisen Bank de debit sau de credit si realizarea platilor la POS, inclusiv a platilor in rate fara dobanda.

Aplicatia RaiPay a fost dezvoltata la nivelul grupului Raiffeisen Bank International si va fi folosita in alte trei tari: Cehia, Bulgaria si Serbia.

Pentru a putea plati cu telefonul, utilizatorii RaiPay au de urmat trei pasi simpli: descarca aplicatia din Google Play Store, adauga cardurile, de debit ori de credit, de persoana fizica sau juridica, si pot incepe cumparaturile. Cei care au un card de cumparaturi Raiffeisen Bank pot face inclusiv plati in rate fara dobanda, direct cu telefonul.

Pentru a face o plata, utilizatorul apropie smartphone-ul de POS si aprind ecranul. Pentru platile mai mari de 100 de lei este necesara deblocarea ecranului, iar pentru platile de peste 500 lei se va cere autorizarea prin introducerea parolei aplicatiei. Clientul poate face cateva plati succesive sub 100 lei doar cu aprinderea ecranului telefonului, dupa care se solicita autentificare, indiferent de valoarea platii.

Un ghid de utilizare este disponibil aici.

Comentează