MANAFU*

Abonamente Evensys

București, unde ești?

Vorbeam astăzi cu colegii de birou despre orașele din țară. Despre cât de apreciat e Clujul, cât de frumos e la Alba-Iulia, cum se reinventează Brașovul și ce mare minune este Oradea.

La care cineva spune „Și Reșița e pe val!”.

„Reșița?”, m-am întrebat în gând și în secunda următoare tastam pe Google „primaria resita”.

Primul rezultat din search îmi spunea: „Reșița e un oraș deschis investitorilor. Vă invităm să aflați mai multe despre facilitățile și locațiile puse la dispoziție investitorilor …”

Am dat repede search după „primaria bucuresti”. Nimic.

Am căutat apoi pentru Cluj, Oradea și alte orașe. Toate aveau descrieri cu link-uri spre zone importante din site-uri, cu acele informații care îți dau o imagine despre ce se află în spate, care te ajută să ajungi mai ușor la informația dorită.

Am deschis o fereastră incognito și am mai dat o dată „primaria bucuresti”. Zero, nada, zilch.

Google este o bună oglindă a ceea ce suntem (mulți dintre noi) online. Arată cum ne prezentăm și cum suntem văzuți. Este o oglindă bună și pentru o companie, și pentru o organizație de stat. Când ești primărie și Google nu arată nimic despre tine, înseamnă că nu faci nimic. Ceea ce e perfect adevărat în București.

Sursă foto homepage: Multipedia

Tags:

6 comentarii

  1. […] București și investițiile […]

  2. Proof says:

    Concursuri ocupare posturi (CJ) e o gluma buna pt. naivi.
    Totul e putred si se impute si mai tare.
    Din afara se vede un ambalaj bine impachetat.
    Dar da.. daca e sa ne raportam la Buc. e peste la acest capitol.

  3. Maximilian says:

    Cum ”se reinventează Brașovul”, Cristian??? Brașovul e într-o cu totul altă paradigmă față de Oradea și Cluj. Noi aici la Brașov lățim încă străzi, ca să încapă cât mai multe mașini (fără să ne gândim că asta atrage mașini), avem religia oficială a giratoriilor-panaceu și a ”traficului fluid” (care nu mai e fluid demult), îi desconsiderăm pe pietoni și bicicliști, ne gândeam să distrugem parcul central cu o parcare subterană, avem putoare până în centrul civic mulțumită unei gropi de gunoi a unor băieți deștepți, ne cresc blocurile pe dealuri și zilele ăstea am face un drum forestier chiar deasupra bătrânului Șchei, fără să ținem cont că distrugem pădurea. Practic suntem în zodia lui ”A furat, dar a și făcut, maică!”. Și, că tot pomeneai de Cluj și Oradea, când orașele ăstea au făcut brigadă împreună cu Aradul și Timișoara în Alianța Vestului, Brașovul s-a aliat cu… Constanța și București, renumite pentru progresismul lor. Sincer, poate ar trebui să întrebi și tu niște oameni care stau în Brașov și știu un pic ce mișcă pe aici, că Vali știm că e superfan și lui i se pare totul minunat, dar nu e singurul om care locuiește în Brașov.

    Mx

  4. […] Comparație între căutările online după cuvântul București și alte orașe. Primul rezultat este cartea de vizită a orașului. […]

  5. Angela says:

    Asa este din pacate….

Comentează