MANAFU*

Abonamente Evensys

Netflix a depășit HBO GO în România

Într-un studiu de anul trecut, HBO GO era liderul platformelor video-on-demand de la noi, urmat de Netflix. Un studiu realizat de iSense Solutions pentru Lowe Group ne arată acum ca Netflix este lider în România.

Pentru platformele pe bază de abonament (video-on-demand), cercetarea spune că 69% dintre respondenți, adică 7 din 10 persoane, au un abonament pentru cel putin o platformă. Dintre aceștia, 46% folosesc Netflix și 33% aleg HBO GO. Interesant de menționat este și faptul că românii nu se abonează la un singur serviciu doar. Media platformelor folosite este de 1,6 momentan. Eu am abonament la 3 servicii și aștept Apple TV+.

Majoritatea abonaților folosesc servicii video-on-demand cel puțin de câteva ori pe săptămână, acasă, seara, direct pe televizor sau pe un alt dispozitiv, cum ar fi telefonul mobil sau laptopul. În general, utilizatorii de servicii video-on-demand sunt tineri și au venituri mai mari comparativ cu cei care nu folosesc aceste servicii. Totuși trebuie spus că 55% dintre utilizatori au între 35 și 54 de ani. Chiar dacă sunt mai puțini, tinerii cu vârste între 18 și 24 de ani petrec cel mai mult timp vizionând conținut video, peste 50 de ore pe săptămână.

Studiul online a fost realizat pe un eșantion de 1.200 de respondenți din mediul urban, cu vârste cuprinse între 18 și 54 de ani.

Sursa foto: Netflix

5 comentarii

  1. Andu says:

    tinerii cu vârste între 18 și 24 de ani petrec cel mai mult timp vizionând conținut video, peste 50 de ore pe săptămână.

    Cel puțin 7 ore pe zi? Whaa??

  2. Pai nu e asa de mult chiar.

  3. Mihai says:

    Eu unul am renuntat sa ma mai uit pe HBO GO din cauza faptului ca nu au o varietate atat de mare de seriale si filme. Desi pot accesa oricand abonamentul fiindca am si canalul tv, prefer sa platesc un abonament in plus ca sa ma pot uita pe Netflix.

  4. Victor says:

    Eu unul am incercat un trial de la HBO GO, dar nu m-a convins, am decis sa raman cu Netflix. Pe viitor vedem daca va reusi vreun serviciu de streaming sa ii intreaca.

  5. Ionut says:

    Netflix este si va ramane idolul meu in casa!!!

Comentează