MANAFU*

Abonamente Evensys

Experiența mea cu Nespresso Momento 100

Prima dată când am văzut un espressor Nespresso, eram în biroul unui prieten, antreprenor mic cu ambiții mari. Era atât de mândru de aparatul său și mai ales de impresia bună pe care o lăsa clienților care își puteau alege singuri sortimentul de cafea dintr-o cutie fancy, pentru a o savura apoi la o apăsare de buton distanță. Prietenul meu era un admirator și, fără să vrea, un ambasador al brand-ului.

Au trecut mulți ani de atunci. Universul Nespresso este astăzi mult mai prezent la noi și mai variat ca ofertă de produse și aparate.

Cei mai mulți cunosc aparatele și capsulele pentru consum domestic, însă brand-ul are și o ofertă foarte bună pentru birouri, de care beneficiază atât firme cu mai puțin de 10 oameni, cât și corporații cu sute sau mii de angajați. Acestea au la dispoziție 13 sortimente de cafea, alese pentru toate gusturile, ce satisfac toate preferințele, fie că alegi un ristretto ce concentrează esența cafelei ori un espresso delicios, fie o variantă lungo cu note aromatice, un americano lejer sau o rețetă creativă cu spumă de lapte.

De peste 30 de ani, încă de la lansarea brand-ului, Nespresso a pus mare preț pe calitatea sortimentelor sale, alegând cele mai bune boabe de cafea pentru gusturi unice și complexe și testând continuu noi soiuri. Mai mult, prin Programul AAA Sustainable Quality, compania lucrează alături de cultivatori pentru a produce cafea prin metode durabile. Boabele sunt culese manual, fermentate și uscate la soare, pentru o procesare cât mai naturală.

Nespresso Momento 100 este espressor-ul de birou al momentului

Orientat pe nevoile de consum ale companiilor, Nespresso a lansat recent în România aparatul de espresso Momento 100, adresat birourilor cu peste 20 de angajați. Este un aparat profesional automat, premiat la iF Design 2019 pentru designul său intuitiv şi accesibil.

Are un aspect elegant, cu design minimalist și finisaje din inox. Este ușor de instalat și de utilizat. Este ușor de curățat și de întreținut. Toate aceste aspecte au fost gândite atât în partea de design, cât și în momentul echipării cu tehnologie.

Are un display elegant, care iese repede în evidență, ce îți permite să prepari cafeaua așa cum ți-o dorești. Poți face o cafea americano printr-o singură atingere, dar la fel poți prepara una dintre cele trei variante clasice Nespresso: ristretto, espresso și lungo. Mai mult, poți folosi apa încălzită rapid pentru un ceai, de exemplu.

Ecranul tactil elegant te ghidează pas cu pas în prepararea cafelei sau întreținerea espressorului. Îți afișează, de pildă, când trebuie să adaugi apă sau să golești cutia cu capsule folosite.

În testul făcut la birou, am apreciat nivelul de zgomot redus în momentul preparării cafelei, sistemul de recunoaștere a capsulei, senzorul de proximitate și suportul pentru încălzirea ceștilor.

Odată ce ai introdus capsula, espressorul îți recomandă modalitatea optimă de extracție și oferă detalii despre notele aromatice și intensitatea sortimentului de cafea ales. Dacă nu folosești aparatul o vreme acesta intră în stand-by la un interval de timp ales de tine – pentru a economisi energie – și devine activ din nou când te apropii de el.

Aparatul are în partea superioară o suprafață specială pentru depozitarea ceștilor. Aceasta este prevăzută cu un sistem de încălzire ce menține ceștile calde pentru o experiență completă și autentică. Nespresso spune că o cafea ideală trebuie savurată la temperatura cât mai apropiată de cea de extracție pentru a simți pe deplin profilul aromatic și proprietățile sortimentului.

Aparatul are și un sistem de curățare automat, ce ajută la bunul mers al aparatului și la păstrarea calității cafelei preparate. În cazul unui impediment, primești o alertă pe display și astfel echipa de service poate găsi o soluție rapidă, chiar și de la distanță.

Gama Momento va primi în viitorul apropiat și alte opțiuni utile pentru a crea o experiență la nivelul așteptăriilor noastre fie la prima oră, când ne luăm cafeaua, fie pe parcursul zilei când ieșim să luăm o gură de aer cu colegii. Rapid, elegant, savuros.

***
Blogul Manafu.ro este implicat în campania de promovare a aparatului Nespresso Momento 100

1 comentariu

  1. Mihai says:

    Sistem de curatare automat? In visele unora va functiona corect

Comentează