MANAFU*

Abonamente Evensys

Cu ce te îmbraci când “mergi” la biroul de acasă

#outfitoftheday era la un moment dat unul dintre cele mai populare hashtag-uri pe Instagram. Acum ne reinventăm pentru #infitoftheday?

În ultimii ani am lucrat mult de acasă, așa că am deja o hartă mentală a felului în care trebuie să îmi compun ziua, astfel încât bilanțul de la finalul ei să fie totuși unul eficient și nu de weekend leneș. În timp, m-am adaptat acestui ritm “de acasă”. Pentru că da, “să locuiești cu jobul tău” presupune un proces de adaptare și o negociere continuă, la fel ca într-un cuplu. E nevoie să îți delimitezi spațiile comune, dar și momentele clare de intimitate, să ai ritualuri care nu îl scot din ritm (minți) pe “celălalt” și, de ce nu, o ținută adecvată.

Pentru mine, preocuparea pentru haine rămâne parte importantă din “eticheta” jobului – fie el și de acasă -oricât de nesemnificativă sau frivolă poate părea ea în prima fază. Pentru că provocarea cea mai mare în acest model de lucru este să ieși din confortul casei tale la figurat, atunci când nu poți, la propriu. Și cred că pentru asta ai nevoie să îți inventezi niște spații și ritualuri care să ajute și să potențeze relația ta cu jobul de acasă.

Pentru mine, biroul ordonat, pixurile verzi, caietul studențesc, iPad-ul și cafeaua au avut, întotdeauna, un efect mobilizator. În mod particular, momentul îmbrăcatulului cred că este un trigger psihologic important. Iar legat de haine, nu vorbesc de scenariul stupid în care defilezi în costum prin propriul living, pretinzând că bucătăria e un boardroom.

Pentru mine funcționează mai degrabă ținuta studențească cu un classic college sweatshirt, jeans sau tricou alb. O ținută lejeră, dar proaspătă și potrivită să potențeze liniștea eficientă a casei mele, atunci când îmi aduc aminte cât îmi lipsesc schimbul de idei, discuțiile cu colegii și, în general, efervescența socială.

Fotografia unui birou de acasă în vremea Coronavirusului. Sursa: Silviu Stroe-Mățăuan

Articol dintr-o serie de 12 puncte de vedere scrise de profesioniști din marketing, comunicare, media, digital șu business, care au constituit a treilea newsletter special FOMO. Nu știi ce e FOMO? Află aici!

1 comentariu

  1. […] Jobul îmi permite să lucrez de acasă, atât mie cât și soției, și fac asta de mai mult de un an. Treceam pe la birou doar o dată sau de două ori pe lună să mai schimb mediul. Deci pentru mine work from home e business as usual. Acum mi-am aranjat un nou birou aici. Sunt mândru că a ajuns featured la Manafu. […]

Comentează