MANAFU*

Abonamente Evensys

Cum îți împarți timpul când ești cu copiii acasă

Pentru mine, soluția ca să reușesc să le fac pe toate (școala cu copiii, mâncare pentru patru flămânzi, chestii prin casă, scris, sport, timp să stau cu mine, timp să stau cu soțul) este să impart totul în felii și să le fac pe rând. Și să am așteptări moderate. Cred că puțini perfomează acum, important e să ne păstrăm mințile întregi, să facem cât de bine putem, să ne și bucurăm de ce trăim, atât cât se poate, să contribuim cu ce putem în viața altora, având în același timp compasiune pentru noi.

De exemplu, cât asist copiii în interacțiunea lor cu școala online, nu îmi propun să scriu sau să rezolv nimic esențial pentru mine. Dacă îmi iese vreun text scurt, bine, dacă nu, e ok și asa. Ce pot să fac cât ei lucrează în bucătărie este să pun câte ceva în oalele electrice, ca să fie gata prânzul la ora 13.00.

Apoi mâncăm toți patru, iar după masă, cât copiii se uită la un film pe Netflix, eu am 90 de minute pe care le folosesc ca să lucrez, să scriu, să citesc sau să mă uit și eu la film (același sau altul).

Urmează timp de joc cu copiii, alegem board games sau colorăm sau ne alergăm, apoi facem ceva de mâncare împreună, mâncăm iar (în perioada asta, copiii cer de mâncare cam la 30 de minute, așa), apoi avem ceva timp liber în care fiecare face ce vrea. Copiii se joacă între ei, eu citesc sau fac curat în debara, pe la 7 iese și soțul de la birou (adică din camera copilului mic), facem sport, copiii au întâlnire pe WhatsApp cu colegii, mâncăm de seară, baie, poveste, la 9 ei se culcă, eu ies pe terasă la un pahar de vin, mai citesc știri, mă uit la un serial, stau la povești cu omul, mă bag în pat, citesc, mă uit un pic la ziua mea, adorm frântă. A doua zi de la 7.30, de la capăt.

Fotografia unui birou de acasă în vremea Coronavirusului. Sursa: Andra Giucă

Articol dintr-o serie de 12 puncte de vedere scrise de profesioniști din marketing, comunicare, media, digital șu business, care au constituit a treilea newsletter special FOMO. Nu știi ce e FOMO? Află aici!

Comentează