MANAFU*

Abonamente Evensys

Vodafone, certificată cu cel mai bun punctaj al serviciilor de date și voce mobile din România

Vodafone a fost certificată drept cea mai performantă rețea mobilă din România de către auditorul independent umlaut AG (fostul P3 communications). Operatorul a obținut cel mai bun punctaj al serviciilor de date și voce mobile, după măsurări efectuate cu toate reţelele mobile din țara, în perioada 10 februarie ̵ 2 martie 2020.

Campania de testare a rețelelor s-a desfășurat în 35 de localități, acoperind o distanță rutieră totală de 8194 km și un procent de 24% din populația României, după cum se poate vedea pe această hartă. Testele au acoperit 95,2% din zonele urbane populate, 49,8% din zonele populate non-urbane, în timp ce dimensiunea totală a suprafeței testate a fost de 113.568 km2.

Metodologia testării, precum şi traseele şi localitățile au fost selectate independent și aleatoriu de către umlaut AG fără a le comunica în prealabil operatorilor de telefonie mobilă, pentru a asigura obiectivitatea și acuratețea rezultatelor finale și pentru a reflecta experiența reală a consumatorilor români.

Trafic de date crescut în România

De la începutul crizei Covid-19 din România, Vodafone a raportat creșteri importante de trafficașteptate firesc în contextul actual, pentru că din ce în ce mai mulți oameni lucrează de acasă, educația s-a mutat online, totodată existând o nevoie permanentă a oamenilor de a verifica starea de sănătate a celor dragi. Zilele trecute, Vodafone a înregistrat la ora sa de vârf o creștere de 23% a traficului de date mobile transmise de către clienți către rețea și o creștere de 25% a traficului de voce mobile.

3 comentarii

  1. Gheorghe Taralunga says:

    La Biertan zilnic se pierde semnalul.

  2. escu says:

    Vezi ce zice și Raluca Feher de ei…

  3. Banueisc ca de bine.

Comentează