MANAFU*

Abonamente Evensys

5 lucruri cu care am ramas dupa primul Facebook Room

Duminica dupa-amiaza, am facut un room de test alaturi de cativa oameni din comunitatea Online Marketing Romania. Nu am fost multi prezenti, dar a iesit bine, zic eu. Am vrut sa vedem daca putem schimba idei si noutati, daca reusim sa gasim raspunsuri impreuna, daca ne simtim bine in room. Intentionam sa petrecem 60 de minute. Parea un timp optim pentru o conversatie online. Dupa 90 de minute, am zis ca e timpul sa incheiem. Cred insa ca ne puteam intinde la vorba si mai mult.
Pentru ca a fost un experiment, pentru ca intr-un sondaj recent pe grup unii membri au zis ca sunt interesati de room, iar altii nu ii vedeau inca utilitatea, m-am gandit sa impartasesc cateva ganduri cu care am ramas de ieri.
 
1) Ora si ziua sunt foarte importante. Nu doar pentru rooms, ci in general pentru orice live. Weekend-ul nu mai e, se pare, parte din new normal. A revenit la old normal, la un timp pe care il pastram pentru noi, asa ca e mai bine sa evitam zilele de sambata sau duminica. Si ora 17:00.
 
2) Acomodarea cu platforma e importanta. Faptul ca rooms sunt la inceput, cu prea putine utilizari deocamdata, poate fi o piedica in a atrage participanti la discutie. Am mizat pe faptul ca deja suntem obisnuiti cu Zoom, Meet sau Skype cel putin. Mai mult, e important ca de la inceput participantii sa cunoasca rules of engagement sau mai simplu spus, sa stie cand si cum pot interveni in discutie. In room-ul nostru ne-am coordonat foarte bine.
 
3) Subiectele sunt importante. Intr-o comunitate sunt multe interese comune, dar multe personale, punctuale. Poate chiar mai multe. O buna cunoastere a asteptarilor comunitatii ajuta mult la stabilirea agendei si cel mai mult la atragerea participantilor in rooms.
 
4) Activitatea in comunitate este importanta. Grupul nostru este unul dintre cele mai bune grupuri de marketing digital si social media. A strans multi pasionati si s-a bucurat la un moment dat de o serie de intalniri offline. Interes ar fi – zic eu – si pentru intalniri online. Insa cel mai probabil atunci cand comunitatea va redeveni activa pe grup.
 
5) Structura discutiei e importanta. Ca in orice dialog online transmis public, trebuie sa existe o structura care sa pastreze cat mai clara tematica si in acelasi timp sa ofere momente de interactiune celor care privesc. Mai ales intr-o comunitate unde membrii cauta raspunsuri la diverse intrebari. Pauzele pentru Q&A sunt binevenite asadar in desfasurator.
 
In loc de concluzie
Room e un mijloc la indemana daca membrii comunitatii nu folosesc deja o alta platforma testata in timp, gen Meet, Zoom sau Skype. Este un inceput bun si necesar al Facebook, care subliniaza ca unul din trend-urile acestui an este dat de Group Video Calls. Discutiile online in grup vor fi importante si dupa pandemie. Nu stim daca la fel de mult ca acum.

3 comentarii

  1. […] 5 lucruri cu care am ramas dupa primul Facebook Room […]

  2. […] 5 lucruri cu care am rămas după primul Facebook Room. (sursa: manafu.ro) […]

  3. […] – Facebook Provides Tips on How to Make Your Posts More Accessible [Infographic]– Facebook lansează o nouă aplicație numită CatchUp – scopul ei e să poți face apeluri audio în grup. E un fel de Messenger Rooms fără componentă video. Apropo de Messenger Rooms, l-am testat duminică împreună cu Cristian Manafu, Ionuț-Radu Munteanu și Valentin Vesa. A scris Manafu care sunt lucrurile cu care a rămas după acel call.  […]

Comentează