MANAFU*

Abonamente Evensys

Cele mai importante alegeri pentru București

Cred că toți prietenii mei de pe Facebook vor merge la vot duminică, chiar dacă această campanie a fost ca un story pe Instagram. Parcă am văzut-o, dar nu suntem siguri.

Nu trebuie să îi conving eu. Înțeleg importanța votului. Chiar așteaptă ziua asta.

Există însă mulți oameni cu buletin de București care nu vor merge. La ultimele alegeri, au ieșit doar 33,22% dintre bucureștenii cu drept de vot. Adică 2/3 posibili votanți nu venit la urne.

Pe lângă mesajele de susținere, stickerele pe pozele de profil, share-uri și like-uri, trebuie să facem mai mult.

Dacă știți oameni indeciși, oameni care își fac planuri pentru un ultim weekend de vară la mare sau la munte, oameni care l-au luat pe Nu în brațe, vorbiți cu ei să meargă la vot.

Nu vor să iasă sau nu intenționeză? Să le aduceți aminte de ultimii 4 ani, cum au fost pentru Capitală. De traficul infernal, de poluare, de infrastructura proastă, de străzile cu gropi și denivelări, de lipsa unor acțiuni concrete și benefice, de investițiile neinspirate, de risipa bugetului unui oraș bogat de altfel, de câte și mai câte.

Nu au cu cine? Să le arătați că sunt primele alegeri cu mulți candidați buni. Mai toți au pagini online, mulți dintre ei au CV-uri impresionante, unii și-au lăsat job-urile pentru a da o nouă față orașului. Chiar dacă nu au auzit de ei – poate e mai bine așa – îi pot cunoaște ușor până în ziua votului. Alegerile trebuie făcute pe baza competenței și nu a popularității.

Nu sunt interesați de politică? Să le spuneți că nu este despre politică. Este despre viața lor, este despre job-ul lor, este despre copiii lor. De ce să îi lase pe alții să decidă? Alegerile astea locale sunt cele mai importante din ultimii mulți ani. Cele mai importante pentru bucureșteni.

Efortul de a înțelege importanța acestor alegeri, de a-i cunoaște pe cei care ne vor reprezenta interesele locale și de a ieși la vot duminică este mai mic decât tot efortul pe care îl vom face să trăim în orașul ăsta în următorii 4 ani dacă shimbarea nu va veni.

Comentează