MANAFU*

Abonamente Evensys

Să punem o carte în mâna fiecărui copil

Prima zi de școală a trecut, cu zâmbete, mici temereri, multe semne de întrebare într-un an atipic. Dar a trecut. Nu au trecut însă lipsurile cu care mulți copii din țară se confruntă, mai ales din pături și zone defavorizate. Un copil crescut crescut în sărăcie nu a văzut probabil niciodată o carte.

Acesta este motivul pentru care m-am alăturat campaniei „Schimbă-le povestea“ a Asociației OvidiuRo, care strânge acum fonduri pentru achiziția de cărți ce vor ajunge la copiii preșcolari fără posibilități.

Campania face un apel către toți cei care pot să susțină educația preșcolară a unui copil sărac. Este de ajuns un SMS (recurent, cu valoarea de 2 EUR/ lună), la 8844 cu textul CARTE pentru a contribui la fondul de carte.

România este una dintre țările cu cel mai mare abandon școlar din Europa. Chiar și la nivel preșcolar, situația este dramatică față de alte țări europene. La noi, conform statisticilor INS, sunt 600.000 de copii de vârstă preșcolară (3-5 ani). Dintre aceștia, aproximativ 83% dintre copii sunt înscriși la grădiniță.

5 comentarii

  1. Gabriela says:

    Mai ales acum cu tot haosul asa cu invatamantul online si tabletele, astia care sunt saraci din zone defavorizate, vai de capul lor…

  2. Simion says:

    Foarte tare initiativa! Sper sa se stanga ceva banuti la aceasta campanie.

  3. Simion says:

    Foarte tare initiativa! Sper sa se stranga ceva banuti la aceasta campanie. 2 euro nu e mult, aproape pentru nimeni. Trebuie doar sa vrei.

  4. Claudia says:

    Cu siguranta o astfel de initiativa este bine venita mai ales acum in nebunia asta. Multi dintre acesti copii ajung sa abandoneze scoala tocmai pentru ca nu sunt conditii pentru a studia asa cum este normal. Asadar, sunt sigura ca multi oameni cu suflet mare vor rupe de la ei o suma asa de infima.

  5. Totusi, traim in secolul XXI si inca avem aceste lipsuri….o carte….ce sa mai discutam de alte lucruri de care ar trebui sa fim dependenti. Sper sa fie cat mai multe persoane care doneaza si au facut o obisnuinta din asta, de a dona.

Comentează