MANAFU*

Abonamente Evensys

Câteva cifre esențiale despre e-commerce în România (2020)

Pandemia ne-a adus o criză medicală fără precedent în ultimii 100 de ani, cu un impact global incredibil. Cu toate acestea, ne-a motivat să ne adaptăm și să folosim mai mult tehnologia în viața noastră de zi cu zi. Analiștii spun că „datorită” situației actuale am avansat tehnologic cu câțiva ani. Și cifrele locale sunt mărturie.

În cadrul evenimentului Ziua Națională a Comerțului Electronic, s-a avansat ideea că piața de e-commerce din România a crescut până acum cu 30% față de 2019. A crescut și numărul plăților cu cardul, a semnăturilor electronice și a plăților prin mobile wallets.

Din rezumatul evenimentului și dintr-un studiu interesant realizat de CURS, pe care îl găsiți la final, am extras o serie de cifre importante pentru piața noastră:

2/10 români care utilizează Internetul în mod regulat au făcut cumpărături online în ultimul an.

11% este creșterea înregistrată de plățile electronice în trimestrul 2 al anului față de perioada similară din 2019.

145% este creșterea înregistrată de plățileprin mobile wallet în septembrie 2020 față de perioada similară din 2019.

71% dintre romanii chestionați în studiul CURS declara ca detin un card bancar.

38% dintre români fac plăți cu cardul la POS săptămânal, iar 16% îl utilizează zilnic.

20% dintre posesorii de carduri români fac plăți online lunar, iar 15% săptămânal.

33% nu folosesc cardul pe Internet pentru că nu au încredere în plățile online.

46% dintre români nu cumpără niciodată online.

47% consideră că principalul dezavantaj al comerțului electronic este imposibilitatea de a vedea sau testa în prealabil produsul.

3 comentarii

  1. […] furat de la Manafu câteva cifre dintr-un studiu realizat de CURS pe 1000 de respondenți. Bănuiala mea e că datele […]

  2. […] Studiu CURS despre piața de eCommerce din România. Top 3 motive pentru care românii nu plătesc online: nu au încredere în plata online, preferă să vadă produsul înainte de a îl cumpăra, nu știu să facă o plată online. (sursa: manafu.ro) […]

  3. Stefan says:

    Imi este greu sa cred ca aproape 20% din romani nu au acces la internet.. Eu vad zilnic persoane care nu au ce manca si cu ce se imbraca dar au telefoane smart..

Comentează