MANAFU*

Abonamente Evensys

Cum să organizezi o conferință online în deplină siguranță

Anul 2020 poate fi numit și anul când videoconferintele au devenit o practică de masă. Dacă până acum eram obișnuiți mai mult cu discuțiile pe Skype și pe Facetime, în vremea pandemiei ne-am apropiat de noi platforme video. Zoom, Microsoft Teams, Google Meet sunt printre cele mai cunoscute și utilizate în contextul actual, atât în mediul de afaceri, cât și în educație. Din multe puncte de vedere, putem spune că aceste 3 platforme sunt și cele mai importante astăzi.

Această nouă practică de masă, acest vechi și totuși nou mod de a comunica a venit cu beneficii, dar și cu provocări deopotrivă. Pe de o parte, ne-a apropiat atunci când nu puteam fi alături de colegi si colaboratori sau ne-a oferit un spațiu unde ne-am exprimat ideile (live-uri, webinarii, chiar conferințe).

Pe de altă parte, ne-a expus la noi pericole online. În pandemie, am învățat ce înseamnă zoombombing, adică intruziunea în conversațiile video a unor persoane străine. Totodată, am văzut că serviciile de videoconferință sunt vulnerabile în fața atacurilor cibernetice și datele noastre pot fi ușor expuse.

Astăzi, fie că vorbim de educația online cu suport video, fie că vorbim de conferințe online sau întâlniri importante, înainte de a intra live, trebuie să ne asigurăm că suntem protejați de eventuale atacuri.

Fiind unul dintre promotorii conferințelor online din România, m-am bucurat să văd seria de clipuri realizată de Bitdefender despre securitatea conferințelor online pe cele mai importante 3 platforme, clipuri pe care le vedeți inserate mai jos.

Microsoft Teams

Teams este o platformă de comunicare de business integrată în familia de produse Microsoft 365, gândită inițial ca un competitor al serviciului Slack, ce oferă un chat pentru angajați, spațiu de stocare, componenta de videoconferință și integrarea diverselor aplicații.

Google Meet

Meet este un serviciu de videoconferință lansat de Google, ce poate fi accesată pe web, prin aplicații Android și iOS ori prin Gmail, YouTube și Google Voice, ce oferă în acest moment posibilitatea de a crea întâlniri online cu până la 250 de persoane.

Zoom

Zoom este la rândul său un serviciu de videoconferință care s-a bucurat de cea mai mare expunere și cea mai mare creștere a numărului de utilizatori în ultimul ani. Prin simplitatea cu care poate fi folosit, serviciul a devenit un standard și prima destinație pentru cei care fac primul pas în conversațiile online.

Acest articol face parte dintr-o serie dedicată conferințelor online. În ultimele 4 luni, am organizat și coordonat 6 mari evenimente transmise live online, după conceptul Contactless Conference, care propune vorbitorilor o experiență pe scenă apropiată de cea a unei conferințe clasice, gândită însă ca o apariție live într-un studio TV.

1 comentariu

  1. […] Soluții și sfaturi despre cum se poate organiza o conferință online. (sursa: manafu.ro) […]

Comentează