MANAFU*

Abonamente Evensys

Orange devine acționar majoritar la Telekom Servicii Fixe

Orange România a semnat acordul pentru achiziția pachetului majoritar de 54% deținut de OTE din acțiunile operatorului de servicii fixe Telekom Romania Communications. Restul acțiunilor (46%) sunt deținute de statul român.

Orange va plăti un preț de achiziție total de 268 milioane €, fără exces sau deficit de trezorerie netă și considerând ajustările ce au loc de regulă la finalizarea tranzacției, ce corespunde unei valori economice a companiei de 497 milioane €, reprezentând 100% din capitalul Telekom Romania Communications și incluzând baza de clienți convergenți.

Telekom este al doilea cel mai mare jucător de pe piața de servicii fixe de telecomunicații din România, cu o cifră de afaceri de 622 milioane €, raportată în 2019.

Prin infrastructura de rețea pe care o deține, Telekom oferă servicii de telefonie fixă, internet în bandă largă și televiziune pentru 5 milioane de clienți, în timp ce 90.000 km de rețea de fibră optică conectează aproximativ 3 milioane de gospodării. De asemenea, oferă servicii convergente fix-mobil pentru aproximativ 881.000 de clienți, la 30 iunie 2020, ca urmare a unui contract MVNO cu Telekom Romania Mobile. Acești clienți vor migra către rețeaua mobilă Orange România după finalizarea tranzacției.

Orange România a raportat o cifră de afaceri de 1,1 miliarde € în 2019.

Sursa foto: ComputerBlog.ro

1 comentariu

  1. […] Orange cumpără pachetul majoritar de 54% din Telekom Servicii Fixe pentru 268 milioane EUR. (sursa: manafu.ro) […]

Comentează