MANAFU*

Abonamente Evensys

Ce presupune schimbarea furnizorului de energie electrică

Începând cu 1 ianuarie 2021, piaţa energiei electrice din România se liberalizează complet, așa cum cere legislaţia europeană.

Ce înseamnă acest aspect pentru consumatorii casnici?

Înseamnă că furnizarea serviciilor de energie electrică se realizează în regim concurenţial și că nu se vor mai aplica tarife reglementate. Cu alte cuvinte, putem să ne alegem furnizorul după cea mai bună ofertă sau după oferta care ni se potrivește nouă cel mai bine. Ori cu care rezonăm cel mai bine. De pildă, eu am ales Tinmar, încă de acum un an, pentru un mare motiv: energie 100% verde. Apoi pentru că am putut face transferul de contract online, fără bătăi de cap.

Consumatorii casnici pot încheia noi contracte până la 31 martie 2021. Alegerea furnizorului poate fi făcută și mai târziu. Tinmar spune însă că „pasivitatea” ne poate costa cu până la 46% mai mult. În cazul în care nu ne decidem până la 31 martie, energia ne va fi furnizată în continuare de compania cu care avem acum contract.

Important de știut este că la schimbarea furnizorului, nu ni se întrerupe curentul, nu se umblă la instalația electrică și nu trebuie să plătim nimic. Nu simțim în niciun fel când trecem de la o companie la alta. Doar la prima factură. Însă sper să alegeți cât mai bine.

Cei de la Tinmar au pregătit un clip video care explică în 3 minute ce presupune liberalizarea pe pieței energiei electrice și mai ales care demontează niște mituri despre schimbarea furnizorului.

Tinmar este o companie în TOP 5 branduri românești, cu o cifră de afaceri de peste 450 de milioane de euro și o experienţă de peste 20 de ani în industria energetică, prin cele 3 divizii de business: Oil, Gas și Energy.

***

Blogul Manafu.ro este implicat în campania de promovare a ofertei Tinmar

Comentează