MANAFU*

Abonamente Evensys

Nu ratați seria „Ilegal”, pe National Geographic

Documentarele au intrat de ceva vreme în competiție cu filmele și serialele de acțiune, cu dramele și filmele SF. Reușesc chiar să aibă ecouri puternice în media, social media și în general în rândul publicului. Abordează subiecte actuale și spun povesti puternice.

Noua serie documentară „Ilegal” realizată de National Geographic și jurnalista Mariana van Zeller este o incursiune adâncă și periculoasă în lumea traficanților. Realizat într-un ritm alert, cu momente de suspans și cu mult curaj pe 8 piețe ilegale, documentarul își propune să ne arate mecanismele rețelelor infracționale, o realitate adesea violentă și conexiuni de neimaginat într-un univers întunecat.

Mariana van Zeller este un cunoscut jurnalist de investigație multipremiată pentru producțiile sale despre traficul de droguri, violență sexuală și războiul între traficanți. Toată experiență ei anterioară este pusă în cele 8 episoade ale seriei, dovedind o îndrăzneală nebunească în unele momente. Cu stăpânire de sine și multă empatie, jurnalista extrage detalii șocante de la oameni direct implicați în locuri în care cei mai mulți dintre noi nu s-ar aventura niciodată.

„Oamenii nu își dau seama că există piețe negre peste tot în jurul nostru, ascunse la vedere. Și ceea ce mă fascinează cel mai mult este modul în care oameni obișnuiți, care respectă legea — persoane că mine și că tine — sunt atrași în aceste lumi interlope”, spune Mariana van Zeller.

Documentarul său este în sine o aventură, polițiști, foști deținuți, traficanți, furnizori și oameni nevinovați, condamnați la teroare într-o economie subterană de multe miliarde de dolari. Mariana van Zeller ne oferă acces în spatele cortinei infracționale, chiar la masa negocierilor ilegale și a liniilor de producție ascunse, abordând subiecte precum traficul de arme, falsificarea valutei, fraude internaționale, contrabanda cu cocaină, producția de anabolizante, piață neagra a fentanilului, comerțul tigrilor și proxenetismul.

„Ilegal” cu Mariana van Zeller va avea premiera în data de 19 februarie, la ora 22:00, firește, pe National Geographic, în rețelele RCS-RDS, UPC (Vodafone), Orange, Telekom și NextGen. Trailer-ul vă va convinge cu siguranță să urmăriți toate cele 8 episoade ale seriei.

1 comentariu

  1. Coco says:

    Chiar acum vreo doua zile am vazut un episod era unu’ cu tiparnita de dolari. Tare Mariana!

Comentează