MANAFU*

Abonamente Evensys

BuyBack.ro îți cumpără telefoanele mobile uzate

Service Return, companie care oferă servicii door-to-door pentru service și retur, a lansat site-ul BuyBack.ro, o platformă care achiziționează telefoane mobile uzate. Compania estimează că aprox. 10.000 de telefoane vor ajunge în programul BuyBack.ro în primul an de funcționare a serviciului, urmând ca anul viitor numărul acestora să se tripleze.

Potrivit BuyBack.ro, durata medie de utilizare a unui telefon mobil pe piața locală este de maximum 2 ani. După acest interval de timp, circa 50% dintre români aleg să dea telefonul unei alte persoane din familie, 35% dintre aceștia optează pentru vânzarea lui, iar 15% îl depozitează într-un sertar.

În topul motivelor pentru care românii își schimbă telefonul mobil se află: o ofertă mai avantajoasă făcută de operatorii de telefonie mobilă pentru un nou aparat, apariția pe piață a unui model nou sau gradul ridicat de uzare al acestuia.

Cum funcționează serviciul BuyBack.ro?

Doritorii pot intra pe www.buyback.ro, fac o evaluare online a telefonului, după câteva criterii, și primesc instant o ofertă de preț estimativă din partea BuyBack.ro. Dacă sunt de acord cu oferta estimativă, completează o cerere, iar telefonul este ridicat gratuit de curier.

Ajuns în sediul BuyBack.ro, telefonul este evaluat cu un software fără să fie dezasamblat, urmând ca utilizatorul să primească oferta finală de preț în maximum 24 de ore. În final, dacă oferta este agreată, BuyBack trimite banii în contul bancar sau Revolut al utilizatorului, urmând ca acesta să îi primească în doar 1 zi.

De asemenea, pentru prima cerere finalizată cu refuzul ofertei, diagnosticarea și transportul dus-întors al telefonului sunt gratuite. BuyBack.ro acceptă telefoane mobile folosite de la nouă dintre cele mai populare branduri, în diverse modele apărute în ultimii 3-5 ani.

Reprezentanții BuyBack.ro afirmă că primesc spre colectare și telefoane mai vechi, indiferent de brand sau vechime, ce sunt preluate de partenerii de la Ecotic în vederea reciclării. În prezent, procentul telefoanelor reciclate este de 10% din totalul telefoanelor colectate, compania estimând o creștere a procentului în viitorul apropiat.

Din datele oferite de companie, până în prezent, prețul mediu plătit clienților care au apelat la serviciul BuyBack.ro este de 150 euro.

1 comentariu

  1. Mihaela says:

    Numi merge displeiu nu mai fuctioneaza

Comentează