MANAFU*

Abonamente Evensys

Vodafone și-a extins rețeaua în mediul rural

Nu cred că ne mai putem imagina lumea de astăzi fără Internet. Oriunde am merge, oricât am sta, orice am face, ne asigurăm mereu că suntem conectați la web sau tot felul de aplicații. Mai mult, pandemia a subliniat și mai mult importanța atât a serviciilor de Internet, cât și a celor de voce clasice. Nu știu ce ne-am fi făcut fără toată tehnologia care ne-a ținut aproape în ultimul an și jumătate.

Exista însă discrepanțe – nu doar la noi, peste tot în lume – între cei care accesează serviciile telecom în orașe și cei din mediul rural. De cele mai multe ori, diferențele se văd în zone mai greu accesibile, izolate și fară infrastructură. Vodafone și-a propus să își extindă rețeaua cu precădere acolo unde serviciile de comunicații nu au ajuns încă. Motto-ul operatorului este „Nimeni nu este lăsat în urmă”.

Deja, între martie 2020 și iunie 2021, Vodafone a adăugat rețelei mobile peste 700 de stații 4G, ceea ce a facilitat conectarea la servicii de voce și date mobile a aproximativ 150.000 de locuitori din 158 de localități din mediul rural. În aceeași perioadă de timp, Vodafone a extins rețeaua fixă și accesul la servicii de internet pentru 21.000 de gospodarii.

Supernet Fibră de la Vodafone oferă viteze de internet de până la 1Gbps, o conexiune stabilă și cea mai bună experiență Wi-Fi din România prin intermediul router-ului Super Wi-Fi.

În acest moment, Vodafone oferă o acoperire cu servicii de comunicații pentru 96% din populația rurală, asigurând accesul pentru unele dintre cele mai izolate comunități din România.

„Conectarea comunităților rurale, inclusiv a celor mai izolate, este esențială pentru dezvoltarea societății în ansamblu, prin reducerea decalajului digital, a inechităților, prin crearea de oportunități de dezvoltare și asigurarea de șanse egale la un viitor digital mai bun pentru cetățenii și companiile din aceste zone”, spune Cătălin Buliga, Chief Network Officer Vodafone România și Head of Networks Development for Europe Cluster Markets.

Conform unui raport Deloitte, digitalizarea în mediul rural va crea oportunități de dezvoltare pentru antreprenorii locali și companiile mici care, la rândul lor, vor genera oportunități de angajare și surse de venit pentru membrii comunității, va asigura acces la infrastructură și servicii la standarde ridicate de calitate, incluziune socială și participarea activă a tuturor membrilor societății la viața socială, economică și culturală și, nu în ultimul rând, dezvoltarea sustenabilă prin încurajarea unei economii locale independente de consumul de resurse.

Vodafone, cea mai fiabilă rețea 5G din România

La trei ani de la lansarea primei rețele 5G din România, Vodafone a fost confirmată drept cea mai fiabilă rețea 5G din România, având și cel mai mare punctaj pentru performanța serviciilor de date mobile, conform auditorul independent umlaut. Este cea de-a șaptea recunoaștere pentru rețeaua mobilă a Vodafone România în urma campaniilor de măsurare realizate de umlaut.

„Visuri împlinite acasă”

Vodafone a lansat documentarul „Visuri împlinite acasă”, ce prezintă povestea reală a locuitorilor din localitățile Drăghești, Busești și Cerna-Vârf din județul Mehedinți. În plină pandemie, cursurile școlare cu prezență fizică erau anulate, iar legătura cu rudele sau serviciile medicale era aproape imposibil de realizat. Echipele Vodafone au dezvoltat și implementat în timp record o rețea fixă și una mobilă pentru a oferi acestor localități servicii de comunicații electronice la standarde similare mediului urban. Zeci de kilometri de cabluri de fibră optică, echipamente de comunicații electronice, turn dedicat pentru servicii mobile 4G au fost instalate în zone foarte greu accesibile.

Comentează