MANAFU*

Abonamente Evensys

Ce este Metaverse și de ce ar trebui să ne pese de el

În ultimele luni, s-a vorbit foarte mult despre ceva numit Metaverse. Unii au spus că va înlocui Internetul pe care îl știm acum. Alții au spus că ne vom petrece viețile acolo. Alții au spus că marile companii vor dori să aibă monopol asupra a ceva ce ar trebui să fie „la liber”, așa cum e Internetul astăzi. Faptul că Mark Zuckerberg a anunțat că pune 50 de milioane $ pentru a construi un Metaverse cât mai responsabil a atras firește atenția.

Întrebarea pe care cei mai mulți și-o pun este „Ce este acest Metaverse?”. Părerile sunt împărțite. Facebook îl numește un set de spații virtuale unde putem crea alături de alte persoane și interacționa fără să fim prezenți în același loc. Asta ne amintește de Second Life, nu? Unii teoreticieni dau o mare importanță conexiunii pe care Metaverse-ul ar trebui să facă între lumea fizică și cea virtuală. Microsoft este în această tabără, de exemplu.

Definiția corectă e greu de dat pentru că momentan Metaverse-ul nu există. Este pe de o parte un vis al Internetului viitorului. Eu personal așa am visat că va deveni Facebook, fără componenta virtuală. Un loc unde să facem tot ce facem acum online: socializăm, cumpărăm, vizionăm, plătim etc. Pe de altă parte, acest Metaverse ar putea fi o umbrelă pentru Lumile 3D care par să devină un mare trend.

Dacă Metaverse-ul nu va fi doar un moft și se va materializa, va schimba tot ce știm noi acum despre mediul online: gaming, working, browsing, shopping, networking și multe alte lucruri cu -ing în coadă, în engleză.

2 comentarii

  1. Angela says:

    Viitorul arata cu siguranta foarte interesant!

  2. Alexa says:

    Defapt metaversul exista de mult, de cand sau inventat jocurile multiplayer, lumile virtuale si asa mai departe, de ex jocul GTA este un metavers si asa mai departe.

Comentează