MANAFU*

Abonamente Evensys

Dyson V15 Detect Absolute, primul aspirator cu laser

Inovația a contribuit mereu, uneori chiar decisiv, la succesul brand-urilor. Apple, Tesla, Google, Amazon sau chiar Facebook sunt câteva exemple bune. Și Dyson, o companie născută din dorința fondatorului de a face lucrurile altfel într-o industrie plictisitoare: electrocasnicele. De numele lui sunt legate multe inovații, iar compania care îi poartă numele are mii de brevete.

Sir James Dyson este poate cel mai adesea recunoscut pentru reinventarea banalului aspirator. Plictisit de aspiratoarele clasice cu sac, Sir Dyson a creat 5.127 de prototipuri, timp de 15 ani, până l-a ales pe cel final. Tehnologia sa (Dual Cyclone) stă și astăzi la baza noilor modele, care sunt pe primele locuri în topurile de specialitate.

Cel mai recent aspirator Dyson este un nou pas înainte în segmentul său. Dyson V15 Detect Absolute este primul aspirator cu tehnologie Laser Detect care dezvăluie praful ascuns acolo unde ochiul liber nu îl poate vedea.

V15 integrează un laser cu diodă în capătul de curățare, care este poziționat precis la un unghi de 1,5 grade, la 7,3 mm de sol pentru a crea cel mai bun contrast între praf și podea. Acest lucru înseamnă că praful ascuns de pe suprafața podelei, care de altfel este invizibil cu ochiul liber, poate fi văzut și îndepărtat.

Noul model nu doar scoate praful la lumina laserului, numără și măsoară particulele. Inginerii Dyson au dezvoltat o tehnologie care să permită utilizatorului să măsoare praful pe care îl detectează și apoi să afișeze informațiile pe un ecran LCD. Filamentele din fibră de carbon din capătul de curățare ridică particule microscopice care sunt măsurate și numărate de până la 15.000 de ori pe secundă.

O altă inovație utilă este capătul de curățare High Torque cu pieptene anti-încurcare. Cei de la Dyson știau că părul uman și al animalelor se înfășoară mereu în jurul periei. Inginerii Dyson au modificat ușor unghiul precis al firelor de pe perie, pentru a se asigura că forța de eliberare nu încurcă părul și au testat accesoriul pe mai multe tipuri de păr.

V15 are un motor Dyson Hyperdymium care generează până la 240 de wați putere de aspirare și filtrare în 5 trepte, captând 99,99% din particulele de praf de până la 0,3 microni pentru o curățare puternică în profunzime.

1 comentariu

  1. Val Vesa says:

    Este genial. Nu mai ai scuze de tipul “nu vezi, dragă, că nu e praf pe parchet?”

Comentează