MANAFU*

Abonamente Evensys

Netflix pregătește abonamentul ieftin susținut de reclamă

Netflix va introduce un abonament susținut de reclame, cel mai probabil la finalul acestui an. Disney are planuri similare pentru Disney Plus, tot pe final de 2022, când va lansa în US abonamentul cu 4 minute de reclamă la fiecare oră de conținut rulat.

Nu se știe deocamdată cât vor costa noile abonamente Netflix și Disney, însă Hulu, un serviciu similar american, are o ofertă cu 6,99$ pe lună pentru cei care acceptă vadă și reclame pe platformă (față de 12,99$ pentru abonamentul fără reclamă). De-a lungul timpului, Hulu a oferit abonamentul cu reclamă la ofertă, cu 2,99$, și l-a integrat în diverse pachete ieftine. În 2019, 70% dintre telespectatorii Hulu urmăreau conținutul pe un abonament susținut de reclamă.

În România, cel mai ieftin serviciu de streaming este Amazon Prime Video cu 2,83€/ lună (anterior 5,99€), urmat de HBO Max cu 4,99€ (chiar cu 2,63€ prin operatorii de cablu TV), apoi de Disney Plus cu 6,06€. Abonamentul Netflix începe la noi de la 7,99€/ lună și poate ajunge la 12,99€.

2 comentarii

  1. […] de știrea cum că Netflix va introduce un abonament mai ieftin, cu reclame, am încercat și eu o glumiță, anticipând că în topul căutărilor pe Google din 2022 va fi […]

  2. Alex says:

    Mult mai ok așa și or să aibă cu siguranță mai mult abonați și compensează cu reclamele veniturile

Comentează