MANAFU*

Abonamente Evensys

Care sunt rețelele sociale preferate ale românilor

Dacă ne uităm pe ultimele cifre la nivel global, cele mai apreciate rețele sociale și aplicații de mesagerie sunt în ordine Whatsapp, Instagram, Facebook, WeChat si TikTok, potrivit Global Web Index. YouTube nu apare în top, dar cu siguranță este undeva printre locurile fruntașe, fiind totuși cea mai urmărită a două platformă socială din lume.

În România, Facebook, Whatsapp și Instagram domină topul preferințelor în materie de social media, se arată în Consumer Report 2022, un studiu realizat de Starcom România. Cu toate acestea, TikTok continuă să câștige teren important, depășind Instagram în zonele rurale.Față de 2021, un salt important în clasament a făcut Telegram, fiind din ce în ce mai preferat pentru mesageria instant, în special în rândurile tinerilor necăsătoriți.

De reținut că, la noi, socializarea și mesageria instant continuă să fie principalul motiv pentru care oamenii folosesc telefoanele mobile.

 

5 comentarii

  1. Vuiet says:

    vuiet.com este o comunitate online, un forum, un agregator de stiri sau un loc unde putem primi un raspuns la o intrebare sau putem urmari diferite teme de discutii. Tot aici avem posibilitatea sa publicam propriile articole de blog cu o scurta descriere fara o limita minima de caractere si putem face trimitere la linkul blogului dvs. Putem publica o poza, un link cu o stire, o intrebare, un raspuns sau pur si simplu putem doar comenta alte articole.

  2. Razvan says:

    Telegram 100%. FB e pa.

  3. Telegram este o platforma relativ noua pentru mine si sunt curios sa vad cum va evolua.

  4. […] De reținut că, la noi, socializarea și mesageria instant continuă să fie principalul motiv pentru care oamenii folosesc telefoanele mobile, scrie manafu.ro. […]

  5. Faude says:

    Articolul oferă o perspectivă interesantă asupra rețelelor sociale preferate ale românilor, pe baza unor date și statistici relevante. Este interesant să observăm că Facebook rămâne în continuare cea mai populară rețea socială în România, cu o pondere semnificativă în rândul utilizatorilor de internet. De asemenea, se remarcă creșterea utilizării Instagram și TikTok, în special în rândul tinerilor.

    Este important de subliniat că preferințele utilizatorilor de rețele sociale sunt în continuă schimbare și evoluție, iar aceste date ar putea fi influențate de o serie de factori, precum schimbările în comportamentul utilizatorilor sau noile tehnologii și platforme.

Comentează