MANAFU*

Abonamente Evensys

Pensionarii ar trebui sa fie primii

Nu poti vorbi urat despre un pensionar daca ai trait alaturi de unul. Eu am stat mult timp cu bunica mea si voi avea intotdeauna un respect pentru batrani, draga Sorin.

Insa, in acelasi timp, vad cum masele de pensionari sunt manipulate electoral, cum politicienii apeleaza la spagi pentru a-i momi pe cei care isi numara banutii cu mare grija in fiecare luna. Sunt dezamagit de platformele electorale care promit pensii si reabilitari de blocuri in loc sa incurajeze antreprenoriatul si dorinta de a avea un oras cu adevarat frumos.

Ce ai scris despre pensionari, draga Sorin, este adevarat. Dar mi-ar placea sa fie ei primii care refuza cu demnitate spagile electorale si care voteaza nu pentru pensiile lor, ci pentru viata frumoasa viitoare a nepotilor lor.

Am trecut astazi prin cateva cozi de vontanti pensionari cu o usoara strangere de inima: Oare au venit pentru o schimbare sau pentru un beneficiu in schimbul votului?

Cand plecam de la vot, o batrana mi-a zis: “Va rog sa ma lasati sa ma sprijin de dvs”. Eram langa niste scari. In timp ce faceam pasi mici alaturi de ea, mi-am adus aminte de bunica mea si cum mergeam noi brat la brat. Eram mereu serios si simteam o anumita responsabilitate. Ea si-a lasat serviciul o vreme ca sa ma creasca.

Coboram azi trei trepte alaturi de bunica altcuiva si ma gandeam ca politicienii ar trebui sa se preocupe de viitorul celor ca mine, pentru ca noi avem grija de batrani, fie ca o facem doar prin contributiile lunare. Un stat va creste doar daca ii sprijina pe cei in putere, pe cei care produc, pe cei care sustin de fapt economia. Pentru ca doar asa atingem acea prosperitate si acea constiinta sociala care ne vor face si bunicii un pic mai siguri de viitorul lor. Acum ei doar supravietuiesc.

Traim, din pacate, intr-o tara bolnava care supravietuieste de la un vot la altul pe retete compensate si neacoperite ulterior.

Suna un bunic si, daca nu a votat inca, spune-i sa voteze pentru tine!

3 comentarii

  1. mece says:

    1. Sa inteleg ca iti doresti un oras frumos plin de antreprenori. Esti sigur ca la 70 de ani cand o sa ajungi in situatia lor vei gandi la fel?

    2. Sunt curios pe ce informatii te bazezi cand afirmi ca pensionarii accepta acele spagi electorale. Poate uiti cine le ofera, exact aceeasi tineri de la care te astepti sa iti construiesca viitorul.

  2. Mece, intr-o tara cu 4.5 milioane de pensionari, 1.5 milioane de bugetari, de ce fel de oameni crezi ca e nevoie?

    Nu stiu daca tu traiesti in Bucuresti, dar pe Bdul Magheru-Balcescu, se reabiliteaza blocurile in galben cu termopane albe, iar aparatele de aer conditionat sunt puse dupa lenea instalatorului.

    Sa ma scuzi, dar in acest context cred ca avem nevoie de antreprenori si cineva care sa dea o fata frumoasa Capitalei.

    Spaga electorala e troller-ul de cumparaturi oferit in fata magazinelor, sunt umbrelele pe timp de ploaie si sms-urile cu promisiuni in bani. Gasesti pozele pe Facebook.

    (cifrele de mai sus sunt “din amintiri”)

  3. Stefan says:

    Din pacate in lumea de azi nimic nu primesti gratis. Poate ca primesc unii dintre ei diverse obiecte sau bani dar cred si sper ca majoritatea se duc la vot pentru a le oferii nepotilor un viitor mai bun. Dar oare va fi mai bun cu astfel de candidati care sunt in stare sa cumpere voturile? Ce credeti?

Comentează