MANAFU*

Abonamente Evensys

Ce inseamna Twitter pentru tine?

Astazi se implinesc 5 ani de la lansarea Twitter. Si desi trece printr-o perioada in care parca nu isi gaseste locul in social media sau mai precis nu a reusit sa identifice o cale de a face bani, iar cresterea i-a fost franata si de expansiunea Facebook, Twitter ramane probabil cea mai buna inventie pe Internet din acesti ultimi cinci ani.

Eu am intrat pe Twitter prima data pe 1 mai 2007. De fapt, atunci mi-am creat contul. La inceput, nu mi-a placut deloc, ba chiar il gaseam enervant, dar in cele din urma i-am cedat. Pot spune ca pentru mine Twitter este in acest moment mai important ca Facebook. Il simt mai aproape de stilul meu de viata.

Si trebuie sa recunosc ca Twitter mi-a adus foarte multe beneficii. Am intalnit oameni noi, am aflat lucruri noi, am promovat evenimente si initiative, m-a ajutat cand m-am ratacit sau mi-a oferit resurse (prin comunitate) cand aveam nevoie cel mai mult. Si mi-a potolit foamea la un concert.

Sunt curios sa aflu ce inseamna Twitter pentru tine. La ce te ajuta cel mai mult?

Cu ocazia asta, ma gandesc sa dau drumul la inca o editie a RoTwitter Survey.

10 comentarii

  1. Marius says:

    deocamdata decat o retea de socializare, acum imi voi face un cont si eu avand in vedere ca aud tot mai multa lume in jur vorbind despre twitter.

  2. silvy says:

    Am deschis contul acum vreo saptamana. Am refuzat sa merg “cu valul”, unul din motive fiind si cel mentionat de tine. La inceput e enervant, dar apoi reusesti cumva sa selectezi ceea ce e intr-adevar relevant pentru tine. Are si surprize frumoase, but it takes some adjusment. Din punctul meu de vedere, Facebook ramane o forta. Twitterul reuseste sa te ameteasca pana ii prinzi ritmul. 🙂

  3. Claudiu Ciobanu says:

    Twitter-ul mi-a adus in primul rand prieteni minunati. Aduc aminte doar de @DreamTeamRo si am spus totul :).
    Twitter mai inseamna feed-back. Si feed-back imediat.
    Nici mie nu prea mi se potriveste Facebook, desi incep sa-i inteleg din ce in ce mai mult puterea, ca tool.

  4. Sergent says:

    Un pic offline: zilele astea e in Romania Alexandra Samuel (awsamuel).
    A tinut o prezentare extrem de interesanta despre social media ieri la un eveniment.

  5. mi-ai scos vorba din gura 🙂

  6. sandu ionut says:

    si pentru mine Twitter este mai important decat Facebook.
    Twitter mi-a schimbat modul in care privesc internetul. Este un tool extraordinar….

  7. cuentazara says:

    1. Folosesc Twitter pentru a identifica influențatorii cheie din diverse domenii, pentru a fi la curent cu noutățile din domeniile de interes, pentru a consolida legătura cu diverse comunități de inițiativă, pentru a publica noutăți din domeniile care ma intereseaza: research, advertising, sociology, art, Brașov. Mie, de exemplu, imi place să ofer informații cu caracter inedit, aprecieri personale cu privire la inițiative, strategii și tehnici neconvenționale care îmi atrag atenția.

    2. Referitor la RoTwitter Survey, initiativa e foarte buna, dar as avea o recomandare: un esantion mai bun (adica reprezentativ, nu pe baza de voluntariat), ca sa poata fi generalizate rezultatele. Altfel, rezultatele au doar valoare de ipoteza.

  8. Haotik says:

    Observ ca nu sunt singurul care ar renunta maine la FB dar nu si la Twitter. E bine, poate dupa ce Facebook evolueaza si el catre hi5 (vad tot mai multe pitzi si coca pe el) noi ramanem cu twitter.

  9. Marius says:

    Pentru mine, Twitter e o modalitate de a impartasi cu altii chestii interesante de pe net si de a asculta ce au clientii (si “influencers”) de spus despre un anumit subiect.
    Dar de multe ori mi se pare ca tweet-urile sunt ca tag-uri grafitti intr-un oras: prea multa mizerie (zgomot?) ca sa iesi in față.

  10. Twitter – o modalitate foarte buna de a atrage trafic si de a atrage potentiali clienti pentru site. Astfel, twitter-ul poate fi utilizat ca o platforma de marketing penru promovarea produselor si serviciilor.

Comentează