MANAFU*

Abonamente Evensys

Events: E buna concurenta?

De cand a aparut stirea cu RWD Awards, am auzit mai multi apropiati spunand: “competitia e binevenita!”. Eu ma intreb: “De ce?… Au premiile Oscar nevoie de un concurent?”.

Stiu, veti spune ca RWDA nu e acelasi lucru cu Internetics, fiind complementare. Hai sa ne uitam la piata de advertising, mult mai mare decat cea online. Acolo au fost 2 mari premii: Ad’Or si Effie.

La inceput pareau sa se completeze excelent. Insa Ad’Or a fost atat de faultat incat a fost suspendat pe o perioada nedeterminata (mai stie cineva daca se mai face?). Cum Effie a ramas anul acesta singura competitie locala de gen, a inceput sa se prinda si de ea controversele. Cine stie ce o sa ajunga in doi ani!?

Parerea mea este ca Internetics trebuia sa adauge eficienta concursului de frumusete de pana acum. Este cel mai vechi eveniment din online, a fost muncit inca din vremuri cand Internetul era o ciudatenie pentru multi (advertiseri de astazi), cred ca merita sa treaca la un nivel urmator si nu sa se specializeze.

Millenium, organizatorul Internetics, nu e strain de o astfel de situatie (de concurenta). Multa vreme AdPrint a fost singura competitie dedicata publicitatii din Romania. Aparitia Ad’Or a dat o lovitura AdPrint, unele agentii renuntand sa mai participe. In cele din urma, competitia de print a devenit festival european si incepe sa creasca destul de frumos.

Revin la parerea mea. Daca Internetics ar fi ramas un eveniment complet, ar fi amanat putin aparitia concurentei.

Tags: ,

Comentează