MANAFU*

Abonamente Evensys

Cum a fost la concertul Guns N’ Roses


Cred ca totul a inceput cu geaca de blugi a fratelui mai mare. Pe ea erau “pictate” (cu pixul si cu carioca) doua pistoale, doi trandafiri si un craniu cu palarie – emblema Guns N’ Roses. Desenul a devenit ulterior “prezenta obligatorie” pe toate bancile prin care am stat in liceu.

A fost primul meu contact cu formatia care mi-a marcat poate cel mai mult tineretea (as putea spune zbuciumata). Tin minte ca ascultam obsesiv Don’t cry, Estranged, Civil War sau November Rain si intram  in “transa” pe ultima parte din November Rain, cand Slash si Axl isi faceau de cap cu chitara si cu pianul. Vreo 12 ani mai tarziu, in Leeds, Marea Britanie: eu sunt in multime si Axl Rose se lasa asteptat 30 de minute. Apoi, luminile se sting, ecranele se aprind si… Welcome to the Jungle!

Din lineup-ul clasic, doar Axl a urcat pe scena de la Leeds. Si totusi, pentru majoritatea fanilor veniti acolo, era de ajuns. Si era de ajuns si pentru mine… Stiam ca nu va fi sound-ul de pe vremuri (si pe langa asta au mai avut si probleme tehnice), dar era vorba despre o stare de spirit: concertul era mai viu in mintea mea decat ar fi putut fi pe scena.

Slash nu a mai urcat cu chitara pe pianul lui Axl pentru finalul din November Rain, Izzy si Duff nu erau colo, dar era Axl, era Ashba, noul lead guitarist (care a reusit cu brio sa evoce imaginea lui Slash prin iesirea pe scena cu un Gibson auriu, palarie inalta si tigara in gura) si erau o parte dintre melodiile vechi pe care le stiam pe de rost. Desi pentru unii poate suna a “blasfemie” (cred ca vor curge comment-urile pe tema asta), pentru mine chiar a fost un concert istoric.


Au fost atat piese vechi cat si cateva piese de pe Chinese Democracy. M-am mirat ca de pe ultimul album au fost doar vreo 3 piese (plus cateva bucati mici in timpul solo-urilor), dar nu pot spune ca m-a deranjat prea tare. Aveti aici setlist-ul.

Imi pare rau ca nu voi fi in Bucuresti pentru concertul de pe 21 septembrie, dar sper sa-i prind din nou in octombrie in Londra. Voi va duceti sa-i vedeti?

Post scris de Stefan Vaduva, Drupal Contractor la Effusion UK

2 comentarii

  1. Razvan says:

    Cu siguranta nu esti singurul caruia Guns N Roses i-a marcat copilaria / adolescenta si da, cu siguranta o sa fiu la concert pe 21 septembrie.

  2. claudiuc says:

    Din pacate voi rata concertul 🙁 Sper sa nu fie ultimul din Romania…

Comentează