MANAFU*

Abonamente Evensys

Scoala romaneasca, o noua comunitate online?

Intrebarea este una cumva retorica si cu bataie lunga – sistemul de invatamant nu este in cel mai bun loc in momentul acesta, dar ma bucur cand vad proiecte care dau “intalnire” scolilor in mediul online. M-am bucurat sa fac parte anul acesta din juriul competitiei Scoala lui Andrei, organizata de Petrom. Am avut astfel ocazia sa citesc proiecte foarte interesante venite de peste tot din tara, proiecte care isi propuneau sa faca din scoala romaneasca un mediu de invatare mai modern, mai util, mai verde, mai creativ.

Scoala lui Andrei este un proiect interesant, dar mai ales util. Stiu ca echipa Petrom si-a propus anul acesta sa organizeze mai mult decat un concurs de proiecte, a dorit sa construiasca o comunitate online a Scolii lui Andrei. Si cred ca au reusit! Au 10.473 membrii activi, iar numarul elevilor s-a dublat fata de editia trecuta. Echipa care a lucrat pe proiect mi-a spus ca site-ul a avut peste 2,5 milioane pagini vizitate si peste 180.000 de vizitatori unici in cele 45 de zile de concurs.

Am vazut pe micro-site foarte multi profesori si elevi activi online, care se incurajau reciproc sau isi promovau proiectul foarte bine, folosind instrumente pe care sistemul corporatist din Romania inca nu le-au asimilat in totalitate (precum retelele sociale sau site-urile de video sharing). Ma bucura initiativa, ma bucura rezultatele si sper ca in curand sa vedem – de ce nu? – scoli active in social media.

2 comentarii

  1. Peter says:

    Tot plimbându-mă pe net, n-am prea văzut mare lucru referitor la e-learning, apropo de şcoală. Pe orice domeniu. Cred că sunt destui “oameni mari” care ar dori să înveţe în continuare…

  2. […] Cristian Manafu – Scoala romaneasca, o comunitate online? […]

Comentează