MANAFU*

Abonamente Evensys

Romanii sunt oameni buni

Clipul de mai sus este preluat de pe site-ul “Romanii sunt destepti“. Va rog sa ii acordati 77 de secunde din timpul vostru.

Daca nu credeti ce vedeti, incercati sa tastati “romanii sunt” in Google si veti vedea ce sugestii primiti. Eu am primit asta!

M-am cam ofticat!
Nu stiu ce ati simtit voi, dar eu am avut pentru cateva momente un gol in mine. Nu sunt nationalist si nici nu imi afisez mandria de a fi roman. Ca om insa, simt o durere cand sunt asociat cu cuvinte care nu ma reprezinta. Si mai mult, stiu ca nu ii reprezinta pe cei din jurul meu, din Romania mea.

M-am gandit imediat la frumoasele vorbe pe care le citim din cand in cand in presa straina sau pe bloguri internationale, la marturiile celor care s-au stabilit in Romania si au ajuns sa iubeasca tara asta. Dar in cele din urma conteaza ce spunem noi despre noi.

Romanii sunt chiar oameni buni
Vad foarte multa bunatate in jurul meu pe Internet, oameni care se implica, doneaza neconditionat si ii sprijina pe cei care sunt la nevoie sau vor sa faca performanta. Sunt dovezi reale de bunatate.

Incerc sa fac un bine cu binele tau
Am o propunere pentru cititorii mei cu blog. Va propun sa ducem mai departe ideea “Romanii sunt oameni buni”. Va invit sa scrieti un post pe blog in care sa dati o dovada ca noi chiar asa suntem, iar pentru acest lucru eu voi dona 10 euro pentru o familie care abia reuseste sa isi plateasca chiria si risca in fiecare luna sa ramana in strada. Va rog sa-i puneti titlul “Romanii sunt oameni buni”.

Am iesit din frustrarea creata de clipul de pe YouTube, spunandu-mi ca: “Avem noi problemele noastre, insa tocmai ele ne fac sa fim mai buni”.

Tags:

49 comentarii

  1. Cata says:

    Mie mi s-a părut ipocrită campania respectivă, pentru că nu cred că suntem nici ăi mai deştepţi, nici ăi mai buni. http://www.zoonapolitikon.ro/2011/11/17/de-ce-sa-dau-click/

  2. @Cata, nu scrie nicăieri că suntem “Cei mai” doar că suntem. România e departe de a fi lider în multe aspecte în ce priveşte populaţia da nu suntem toţi hoţi proşti de buzunare care n-au la cap altceva decât păduchi…

  3. de ce? says:

    daca scrii doar “romanii” iti sugereaza ca “au talent” 😀

  4. Cata says:

    @Lupica George: nici nu am spus ca suntem TOTI. Mie mi se pare ipocrita campania: avand in vedere ca nu suntem nici pe departe printre cei mai educati sau printre cei mai destepti, hai intai sa rezolvam problema aia si apoi sa schimbam cautarile in Google. Intai fondul si apoi forma…

  5. @Cata E loc de mai bun, dar nu e o situaţie care poate fi descrisă doar prin negativism.

    Dacă rămân 3-4 sugestii negative dar apare 1 buna, n-am trişat pe nimeni, n-am creat o imagine falsa pe Google şamd.

  6. Romani sunt oameni buni, de aceea ofer spre vanzare sau adoptie Comunitate de romani poligloti, vaccinati, ingrijiti cu studii superioare, adaptati pentru emigrare, fara pretentii, detinatori de pasaport si microcip, dornici sa slujeasca un stapan pentru un colt de paine, deoarece in tara mama acesta nevoie biologica (nevoia de a manca) este un lux. Pretul este negociabil la vedere. Acest bun se poate achizitiona la bucata.
    Scopul vanzari este acela de a oferi ajutor celor neajutorati si loviti de situatia economica ce bantuie Romania.

  7. Românii chiar sunt deștepți. Când găsesc statisticile (le-am citit undeva pe net, statistici UE serioase, făcute în ultimii ani) vi le arăt. Deștepți în sensul de ’talentați, cu minte, descurcăreți, adaptabili, cu inițiativă’ nu neapărat în sensul ’educați, culți, citiți’.
    Ce nu au românii este mândria de a fi român, și asta trebuie schimbat! Este rezultatul a 45 de ani de umilință și izolare…
    Deci da, îmi place ideea ROM și vreau să cred că românii sunt deștepți! Primul pas este să crezi. Sunt idealist?

  8. Madalina says:

    Romanii au multe si marunte de aratat lumii intregi.

  9. Cornel says:

    Nu stiu de ce ne agitam. Uite ce zice Gogu ca sunt americanii: http://snag.gy/g8m1A.jpg

  10. Adrian says:

    Este păcat că idei generoase îmbracă de fapt conţinuturi oneroase, mercantile. Faptul că originea acestui filmuleţ este în McEnn-ul D.lui Enoiu şi Co face demersul futil. Ruşinos, duplicitar şi făcător de bani din sentimente frumoase. Zornăie bănişorii în contul dlui. M… (păcat)…

  11. Dinu says:

    Romanii sunt intr-adevar oameni ce pot exprima sentimente pozitive in cuvinte. Si chiar daca nu ar fi totul adevarat in filmuletul asta, de ce sa nu fim putin mai optimisti?
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=-dZGDy45ZeI.
    Dupa cuvintele lui Goran: “Hai Romanii, hai Romania”

  12. Marius says:

    Nu știu de ce ne agităm cu campanii din astea. Sunt niște stereotipuri (în general, alimentate de mass media) care există oricum, indiferent de ce ar afișa Google. Dacă nu credeți, incercați să căutați:
    – “serbians are”
    – “chinese are”
    – “americans are”
    – “french are”
    – “greeks are”

    Să nu fim ipocriți, fiecare din noi gândește într-un fel “pre-formatat” despre alte nații. Da, fiecare stereotip pleacă de la un sâmbure de adevăr, care nu poate fi schimbat scriind de bine, ci tratând problema de fond.

    Când ne vom putea plimba pe Champs-Elysees fără să fim abordați de conaționali care cerșesc, atunci vom fi rezolvat problema. Da, sigur, sunt și medici români care muncesc cinstit în Paris, dar nu poți face o știre de primă-pagină despre cineva care își face pur și simplu treaba.

  13. Marius says:

    Eu cred ca generalizarea este doar o generalizare si este valabila pentru orice natie.
    Nu suntem discriminati in vreun fel.
    http://blogonaut.ro/2011/11/romanii-sunt-destepti/

  14. haideti cu totii sa ne implicam , chiar nu suntem asa cum suntem

  15. anda_elena says:

    Tu esti bun! http://saptepietre.ro/2011/11/romanii-sunt-oameni-buni.html
    Sa-ti ajute Dumnezeu in toate proiectele si in toate faptele tale bune!

  16. newdada says:

    de cele mai multe ori … 🙂

  17. atata timp cat noi inca ne calcam in picioare uni pe alti,nu se intrevad schimbari la orizont….

  18. Peter says:

    Eu la astfel de campanii voi participa! Cristi, şi tu ai un suflet bun!
    http://romanianstampnews.blogspot.com/2011/11/romanii-sunt-buni.html

  19. newdada says:

    si in plus au si femei frumoase! si destepte! 🙂

  20. Efectul a avut efect…invers, cautarile dupa romanii sunt … pur si simplu au explodat. http://www.redwind.ro/romanii-sunt/ .

  21. Malina says:

    Les roumains aiment la liberté! 🙂

  22. @Cata Primele doua sugestii la “romanii sunt” pe Google: “paduchiosi” si “prosti”. Asta ne-am facut-o cu mana noastra, ca e in romana. N-om fi destepti si nicidecum buni, dar tu si eu, impreuna cu ceilalti care se simt cat de cat normali in lupta asta (daca e desfasurata si in engleza):, putem castiga ceva: atunci cand calcam pe teritoriu strain, lumea ne va cunoaste altfel, nu ne va privi printr-un filtru preconceput hotiei/mizeriei/marlaniei.

    Trebuie sa spunem lumii ce simtim, ce suntem, cum gandim, cat de civilizati suntem, care sunt valorile in care credem, de ce ne diferentiem si distantam de clanurile si personajele aparute mereu pe ecranele lor.

    Datorita internetului, lupta asta e fezabila, daca punem fiecare umarul cu putina informatie online.

  23. @Adrian In spatele celor mai multe lucruri se afla interese rusinoase si mercantile.

    O sa fiu realist si rau, dar exemplific cu o intrebare: cati dintre cei care au scris un post cu “Romanii sunt oameni buni” au facut-o ca sa ajunga pe blogul lui Manafu? Nu strica niciodata un link dinspre un blog puternic catre tine.

    Trebuie sa trecem peste interesul initial/sursa campaniei si sa incercam sa ne vedem propriul interes: acela de a o sustine. Asta e interesul nostru rusinos si mercantil: rusinos pentru ca nu suntem asa buni/destepti/frumosi/speciali cum o sa reiasa din campanie, iar mercantil pentru ca intr-un final ne vom vinde mai bine in lume.

  24. Voda Stefan says:

    Am vazut ca suntem catalogati si ca “latini” ,cu sens peiorativ. Nu s-a sesizat de asta nici unul dintre popoarele latine care cred despre sine ca sunt etaloanele civilizatiei?
    Eu m-am sesizat si declar sus si tare ca suntem unul din cele mai vechi si mai civilizate popoare latine. Si mai cred ca stramosii nostri sunt si stramosii lor.

  25. Ciprian Susanu says:

    Vad ca nu ai cititori care sa se priceapa putin la SEO, asa ca incerc sa lamuresc un pic subiectul.

    Acele recomandari de la Google se actualizeaza constant, in functie de volumul de cautari. Volumul de cautari pentru cuvintele care se recomanda in acest moment este extraordinar de mic (sub 10-20 de cautari medii pe luna in ultimul an). Asta inseamna ca ne agitam aiurea pe subiectul asta. Ca McCann a stiut sa profite de ceva ce nu stiu prea multi, e alta treaba. Ca ei pregatesc, probabil, campania asta de cateva luni si, asa cum eu banuiesc, sunt sanse mari ca tot ei sa fi generat cautarile cu pricina, ar fi foarte interesant de aflat 🙂

    Totusi, chiar daca romanii care nu inteleg fenomenul se vor baga in jocul celor de la McCann, e destul de clar ca:

    1. Recomandarile pe astfel de cuvinte cheie sunt, in proportie de 90%, cu caracter negativ pentru toate tarisoarele si popoarele din lumea asta larga (google.com – americans are fat, lazy, dumb). Nu vad de ce ar trebui sa fim noi cu ceva mai presus.

    2. Chiar daca vor “imbutatati” ceva, va fi pe termen scurt, pana cand Google va actualiza volumele de cautari. Bineinteles, McCann incaseaza fee-ul de la client intre timp, deci nu mai conteaza 🙂

    In rest, o idee buna de manipulare marca McCann. Felicitari! 🙂

  26. Si devin brusc romanii mai destepti doar pentru ca manipulam rezultatele unui motor de cautare?
    Hai mai bine sa facem toti un test IQ! La ce tampiti mi-au parut francezii pe care i-am cunoscut, macar deasupra lor cred ca ar trebui sa fim. 🙂

    Problema cred ca e mai degraba ca nu stim sa ne promovam valorile. Cati din italienii care ne fac “zingari” au auzit de Moisil, Odobleja, Brancusi sau Paulescu? La ce istorie zbuciumata am avut, eu cred ca e un adevarat miracol ca putem enumera atat de multi romani admirabili. Marketingul defectuos e problema noastra. Italienii au stiut sa-si promoveze pizza, elvetienii ceasurile si francezii vinul. De ce n-am incerca si noi sa le aratam si altceva decat tigani raufacatori, mai ales cand avem ce? Alpii austrieci nu-s cu nimic sub Carpati, vinul nostru nu-i cu nimic mai prost decat cel italienesc si femei asa frumoase ca aici n-am vazut nicaieri.
    Nici bloggeri prea rai n-avem. 🙂

  27. Daca reusim, stim siguri ca si CEO-ul e o abilitate romaneasca. 🙂

  28. Marius says:

    Sunt perfect de acord.
    Nu devdenim mai destepti prin manipularea rezultatelor. In cel mai bun caz devenim si mincinosi.

  29. Marius says:

    Ai vrut sa spui SEO (http://en.wikipedia.org/wiki/Search_engine_optimization)?
    Chiar si asa asta e mai degraba Googlebombing decat SEO.

  30. Alexandrina says:

    Cred ca e printre primele siteuri care au vorbit de campanie. Sa imi spuneti daca gresesc, as dori sa stiu pentru o cercetare. Va multumesc!

  31. Chaika says:

    Nu înţeleg de ce faceţi aşa haz de necaz din porcăria cu Google şi “Românii sunt…”. Căutaţi pe google Americans are, Germans are, Chinese are, French are etc. Fiecare naţie are rezultate d-astea şi niciuna nu transformă asta în campanie naţională. E o prostie, am putea să ne investim cu toţii timpul în lucruri mai utile.

  32. Andrei says:

    Poti modifica al 8-lea link spre asta pls http://andreipaciurca.ro/?p=121

  33. Am sa adaug in fiecare zi cate un lucru inventat de romani in articolul de pe Romanii sunt inventivi

  34. […] Nu toti romanii sunt prosti, gainari, hoti sau gunoaie. O parte din romanii pe care-i stiu eu sunt primii pe google, altii sunt creativi, inteligenti, talentati, amuzanti, frumosi, sociabili, culti, senzationali, haiosi si inovatori. Romanii sunt oameni buni. […]

  35. […] altă ordine de idei, citeam astăzi pe blogul lui Manafu, despre cum că românii sunt oameni buni, sunt și nu de acord cu el dar totuți i-aș aplica o mică mare corectură: O parte dintre […]

  36. […] exterioară Cristi Manafu când a lansat o mini campanie de strângere de articole cu titlul „Românii sunt oameni buni”. De interes e faptul că a anunțat acordarea unei mici sume în contul fiecărui articol scris […]

  37. […] Românii sunt oameni buni. Vezi toate viețile salvate prin campanii sociale. […]

  38. […] O initiativa Cristian Manafu […]

  39. […] Romanii sunt destepti (refresh.ro) – Romanii sunt oameni buni (manafu.ro) – Romanii sunt inteligenti (zoso.ro), – Romanii sunt creativi (raluxa.com) – Romanii sunt […]

  40. […] sunt inteligenti! Romanii sunt destepti! Romanii sunt frumosi! Romanii sunt creativi! Romanii sunt oameni buni! Romanii sunt talentati! Romanii sunt toleranti! Romanii sunt primii pe google! Romanii sunt […]

  41. […] ca sa skip intro, ca de, vorba lunga, saracia omului, salut initiativa si raspund apelului lui Manafu, afirmand la randu-mi ca “Romanii sunt buni”. Ca nu pot afirma asta cu mana pe inima, […]

  42. […] acest articol sprijin voluntar campania si raspund apelului lui Cristian Manafu, pentru acest articol el donand 10 euro unei familii care nu are bani nici de […]

  43. […] ca sa skip intro, ca de, vorba lunga, saracia omului, salut initiativa si raspund apelului lui Manafu, afirmand la randu-mi ca “Romanii sunt buni”. Ca nu pot afirma asta cu mana pe inima, […]

Comentează