MANAFU*

Abonamente Evensys

Ce facem cu ACTA? (Part 2)

Ieri seara, manifestatia Anti ACTA a strans peste 1.000 de oameni in Piata Universitatii. Acum trei zile, Cabral a strans 15 oameni din online la o discutie despre ACTA. Cititi despre intalnire la Bogdana, Mircea, Alex, Adrian, Sorin, Florin si Simona. Exista deja doua initiative online pe acest subiect, Stop ACTA si Despre ACTA, si o petitie online.

Sunt multe lucruri rele care ni se puteau intampla chiar inainte de ACTA. Pentru multe situatii imaginate si intrebari puse acum exista deja alte legi si acorduri care pot fi aplicate imediat daca cineva ne vrea raul. Nu cred deci ca in zona problemelor de copyright, unde mai toti au dat exemplificari, ar trebui sa ne uitam.

Dupa parerea mea si a altora (cunoscatori ai legislatiei europene si internationale), ar trebui sa ne intrigam fata de:

  • aplicarea prevederilor legale de către sectorul privat, în afara statului de drept. ACTA impune obligația ca statele să susțină “efoturile colaborative cu mediul de afaceri” în vederea aplicării legislației civile și penale în mediul digital
  • supravegherea în masă, în absența unor suspiciuni (ceea ce reprezintă o încălcare a prevederilor Cartei Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene)
  • încălcarea Convenției Europene a Drepturilor Omului, întrucât acordă prioritate măsurilor represive întreprinse de către sectorul privat în scopul protecției dreptului de autor.

De aceea, eu sustin Stop ACTA. Si daca simti la fel, te invit si pe tine sa duci mesajul mai departe si sa pui pe blog (daca ai unul) banner-ul din sidebar.

1 comentariu

  1. se fac deja multe demersuri in acest sens, si anonymous vor face treaba buna cand va veni acel moment pretios !!

Comentează