MANAFU*

Abonamente Evensys

Ce as putea sa iti ofer eu in schimbul bunatatii tale?

Ce as putea sa iti ofer eu pentru 2 euro? Ce as putea sa iti ofer eu daca vei scrie pe blog sau Twitter, Facebook, ori Google Plus? Ce as putea sa iti ofer eu pentru a te convinge sa sustii activ, nu doar prin Like-uri si RT-uri, o cauza buna. E pentru copii, cum spuneam recent.

Nu stiu ce as putea sa iti ofer eu, dar stiu ca tu ai putea sa oferi o mana de ajutor pentru salvarea unor nou-nascuti. Nu toti copiii se nasc sanatosi si nu toti cei cu probleme au norocul sa fie salvati. Da, norocul, caci desi avem o foarte buna sectie de terapie intensiva pentru nou-nascuti, spatiul existent nu e suficient.

“Tratam in fiecare an cam 200 de copii veniti din toata tara. Refuzam tot cam atatia. Cu toate acestea, sectia este permanent supraaglomerata, avem cate 17-18 pacienti in loc de 11, cati ar trebui sa fie. Nu e normal nici sa inghesui copiii, sa pui paturi pe culoare, dar nu putem nici sa refuzam internarea pacientilor, pentru ca asta inseamna sa refuzam unor nou-nascuti dreptul la viata. Avem foarte mare nevoie de o sectie mai mare ca sa-i putem primi pe toti, si mai moderna ca sa-i tratam mai eficient si mai repede. Proiectul acesta va dubla practic capacitatea sectiei noastre”, declara Dr. Catalin Cirstoveanu, seful sectiei de terapie intensiva nou-nascuti de la spitalul Marie Curie.

Urmareste, te rog, clipul de mai sus, si fii un om bun pentru copii. Poti sa iti inchipui un copil in fata unei usi inchise? Pe mine gandul asta m-a terminat.

8 comentarii

  1. dasanti says:

    Donat! Felicitari pentru ca sustii aceasta campanie !

  2. Peter says:

    Ferească Dumnezeu să fii părintele unui copil care are nevoie de un tratament special…

  3. nina says:

    Donat. Felictari pentru implicare, mai multe nu zic, tu stii ce parere am eu despre tine. 🙂

  4. Flo says:

    am scris si eu http://www.siteguru.ro/diverse/trebuie-sa-punem-umarul-mai-mult-decat-am-facut-o/ si voi si dona. sper sa o faca cat mai multa lume…

  5. Voi scrie si eu….mie mi se face rau…chiar nu pot sa citesc asa ceva, de atata vreme tot citesc si ajut cum pot atatea cazuri…e incredibil, uneori nu inteleg societatea in care traim, avem bani sa pierdem pe autostrazi si sali de sport in sate, stadioane etc…dar nu avem bani sa facem o sectie decenta pentru nou nascuti. Stii ce inseamna sa fii mama, sa ai un bebe mic si sa il vezi doar ca ii iese o bubulita mica pe piele??? simti ca totul iti fuge de sub picioare si ca in clipa aia ai putea face orice pentru copilul tau.Fara exagerare, ai putea face si lucruri groaznice ca sa iti salvezi copilul, Doamne fereste sa nu ajungi la asa ceva….de asta nu inteleg ce e cu lumea asta, mai grav e ca in tara asta mor copii sanatosi de foame!!! puteti sa credeti asta??? sunt copii hraniti cu orez fiert in loc de lapte, cu zeama de la orez fiert sau care mananca cartofi de 3 ori pe zi si gata. Intr-o tara care candva era granarul Europei…eu nu pot intelege, voi puteti??? si ajungem sa cerem societatii sa doneze cate 2 euro…cand exista fonduri care se administreaza prost…..ufff… am avut prea multe insomnii pe tema asta….cred ca sunt unii insa care dorm prea bine desi in mana lor stau decizii asupra unor bugete. E super ca macar putem sustine campania asta, sper sa iasa ceva si repede.

  6. Sabina says:

    Scris articol, donat, convins inca 2 prieteni deja sa doneze 🙂 http://www.sabina-cornovac.ro/index.php/nu-refuza-unui-nou-nascut-dreptul-la-viata/

  7. d-petre says:

    Ca si la campania anterioara particip si acum asa ca am scris un articol : http://www.d-petre.ro/generalitati/pentru-inima-copiilor/ si sper sa se implice cat mai multi.

  8. […] Cristian a lansat o altă provocare în blind, pe care am acceptat-o, de data aceasta fiind vorba de […]

Comentează