MANAFU*

Abonamente Evensys

Dicteaza e-mail-uri si mesaje pe Twitter si Facebook cu telefonul mobil

Inainte sa o cunosc pe Siri, am facut cunostinta cu Dragon Dictation, o aplicatie de iPhone care scria dupa dictare, dupa cum ati intuit din nume. Imi parea rau ca nu avea si recunoastere vocala pentru limba romana. De astazi insa are. Tocmai au fost lansate oficial in Romania aplicatiile Dragon Dictations si Dragon Search.

Avem acum deci la dispozitie o modalitate mai rapida si mai usoara de a trimite SMS-uri si e-mailuri, de a posta pe Twitter si Facebook, de a cauta informatii pe Internet, precum si alte facilitati. Totul pe baza de comanda vocala.

Urmeaza un test in curand. Pana atunci urmariti demo-ul de mai sus si relatarile bloggerilor si jurnalistilor care au participat la evenimentul de lansare.

Spuneam vara trecuta ca “Viitorul va fi mobil” si dadeam atunci cateva exemple, printre care si Dragon Dictation. Cateva luni mai tarziu Apple lansa iPhone 4S cu Siri, iar astazi avem Dragon-ul si in limba romana. Se mai indoieste cineva de importanta tehnologiei vocale in viitorul apropiat?

UPDATE: Astazi a fost prezentat un demo. Aplicatia va fi disponibila in iTunes in urmatoarele 10 zile.

3 comentarii

  1. aHUIBAN says:

    Mie nu imi gaseste aplicatia! Nici cu search, nici folosind link-ul de doanload de pe site-ul oficial – zice ca nu gaseste aplicatia…

  2. razvanbb says:

    Inca nu e disponibila pe app store-ul din ro. Va fi in cateva zile.

    Uite, am facut si eu un live demo 🙂 :

    http://razvanbb.ro/2012/05/cum-scrie-george-buhnici-pe-blog.html

  3. Lucrez si eu la o astfel de aplicatie pentru Android. Momentan am reusit doar varianta pentru comanda vocala. Mai sunt cateva bug-uri dar cu timpul le rezolv.
    Felicitari celor de la Nuance si cu siguranta tehnologia vocala va avea o mare importanta in viitor.

Comentează