MANAFU*

Abonamente Evensys

7 oameni distilati din blogosfera

Cand am vorbit prima data despre “oamenii distilati”, am enumerat cele 7 calitati pe care le vad eu la oamenii din online. Acum, la invitatia Tazovsky, m-am gandit sa va prezint 7 oameni distinsi din blogosfera, nume care au contribuit la cresterea unor comunitati, au avut initiative cu impact, au promovat sau sustinut blogging-ul in Romania. Ordinea e pur intamplatoare.

Bobby Voicu – Are un palmares foarte mare in blogosfera. Poate fi considerat unul din parintii comunitatilor de bloguri, fiind implicat in mari proiecte precum Blogoree Forum, Blogoree Workshops, Blogoree Romanian Tour, Blog Trip, Redescopera Romania.

Cristi China Birta – Omul cu cel mai incarcat program din blogosfera si totodata cel care a animat micile comunitati de bloggeri. Prin Blogal Initiative, Chinezu a oferit tuturor posesorilor de blog ocazia de a monetiza talentul.

Dragos Novac – Unul dintre primii mari bloggeri de la noi si cu siguranta persoana care a avut un impact decisiv in dezvoltarea blogosferei. Dragos este cel care a dat cel mai mare eveniment de blogging din Romania: RoBlogFest.

Andrei Rosca – Ambitios si foarte direct, Andrei ne-a aratat ca daca esti concentrat cu adevarat pe o idee, poti reusi cu ea. A demonstrat pe pielea lui cu BookBlog, primul mare blog colectiv din spatiul nostru online. Acum, prin Spada, gestioneaza o parte din campaniile blogosferei.

Ionut Oprea – Ar putea fi numit parintele blogvertising-ului in Romania. A adus primele campanii pe bloguri printr-o agentie adevarata, stimuland companiile sa se promoveze in acest spatiu. Mai mult, a realizat programe ample alaturi de BCR, Danone si ROM.

Sorin Tudor – Este probabil personajul care a promovat cel mai mult blogurile si social media in randul studentilor. Prin proiectul sau Internship 2.0 au trecut zeci de studenti, care s-au familiarizat cu comunicarea online si noile platforme sociale.

Cristi Sutu – A lasat jurnalismul pentru fotografie si a dorit sa arate blogosferei si partea frumoasa a unui post pe blog: imaginea. A initiat deja doua tabere de fotografie pentru bloggeri si a strans multi oameni in sesiunile de portrete tematice.

—-
Vodca Tazovsky a fost lansata pe piata in septembrie dupa 2 ani de cercetari de produs si branding. Numele sau este inspirat de una din cele mai reci zone din Rusia, un loc in care a mers si A. Este un brand creat special pentru Romania de catre distribuitorul PPD si agentia de publicitate Ogilvy.

7 comentarii

  1. Nici o femeie? Hm…

  2. gabridian says:

    Am auzit doar de primii doi.Despre restul nimic.

  3. Esti probabil foarte tanar!

  4. […] când zice Manafu aşa ceva despre tine înseamnă că nu ai făcut umbră chiar degeaba în 2.0 de pe la noi […]

  5. Ce tare raspunsul tau Cristi la ce a zis gabridian :))
    Tocmai am realizat ce batran sunt 🙂

  6. Alex Neagu says:

    Chiar daca lista celor care merita aprecieri este mult mai mare, totusi cei enumerati fac parte si din preferintele mele. Pentru cei interesati, sunt multe exemple de succes printre ei.

  7. […] Evident, titlul și rândurile de mai sus sunt scrise doar așa, pentru a demonstra că mă pricep și eu la jurnalism contemporan. Și m-aș pricepe chiar mai mult dacă aș petrece suficient timp împreună cu Tazovsky, prietenul pe care Cristi mi l-a indicat cu distilată subtilitate. […]

Comentează