MANAFU*

Abonamente Evensys

Ce faci cand ramai fara blog?

Tocmai am vorbit la telefon cu Alex Radescu, unul dintre cei trei bloggeri care au ramas fara bloguri astazi. Blogul lui, al lui Zoso si al Ancai erau gazduite pe serverele confiscate de ofiterii DIICOT, intr-o actiune desfasurata in aceasta dimineata. Zoso mi-a spus ca in acest moment nu poate decat sa astepte. Cat? Niciunul dintre cei doi nu stie.

Nu stiu cum vedeti voi situatia, insa e foarte grava. Acum ai ceva in care investesti timp si energie. Apoi ramai fara nimic. Si nu e vorba doar de un blog. Sunt convins ca multe companii au suferit in urma acestei actiuni. Suntem multi cei care depindem de identitatea noastra online, care cream si avem job-uri pe Internet. Pe noi cine ne protejeaza in astfel de situatii?

42 comentarii

  1. cart00n says:

    Back-up saptamanal pe un hdd propriu.

  2. Nu există soluții de backup al conținutului? Le-ar fi prins bine celor trei, puteau face un redirect către o altă adresă, unde să se afle conținutul salvat.

  3. Haotik says:

    Nu are ce sa astepte, stiu cazuri in care computere luate din casa de catre cei de al DIICOT au stat luni de zile la ei. Are nevoie de alt server si de orice fel de back-up ca sa tina blogul pana revin serverele respective.

  4. WBF says:

    Backup and quick move on.That’s it

  5. Marius Sescu says:

    Eu am setat WP-DBManager să îmi facă backup săptămânal, pe care îl salvez în calculator și pe email. Am fisierele temei, WordPress-ul e ușor de instalat, deci în maxim o zi pun totul pe alt hosting dacă e nevoie.

  6. Aici nu e vorba de backup ci de o chestiune legala. Ar trebui ca in astfel de cazuri, organele legii sa “taie” doar ce e ilegal, nu sa scoata din priza serverele ca la balci.

    Nu exista un raspuns oficial al confiscatorilor? Nu se poate apela legal? Sigur exista un avocat care sa faca un group complaint….?

  7. si oviblog.info si si orasuldeva.info (ale Denisei) erau tot acolo si sunt picate si ele…

  8. Bogdan says:

    “Pe noi cine ne protejeaza in astfel de situatii?”
    Legea ? Avocatul? 😛

    In mod normal – in cazul in care sunt mai multe site-uri acolo – procedura ar fi trebuit sa fie realizarea unei copii perfecte a hardului, copie care se poate da inapoi pentru ca celelalte site-uri sa functioneze.

    Stai linistit, se poate si mai rau – unora li s-a suspendat site-ul doar pentru ca erau suspecti.
    http://economie.hotnews.ro/stiri-it-13695419-peste-130-site-uri-inclusiv-romanesti-blocate-sua-paginile-web-suspectate-vand-produse-contrafacute.htm

  9. Florin says:

    Blogul ca blogul, sunt convins ca il va recupera integral cu tot cu back-up-uri. Problema ceva mai grava mi se pare cea ca google o sa cam penalizeze site-ul.

  10. […] poti pierde totul din cauza unor incompetenti, unor militieni cretini care munceste, nu gandeste. Manafu intreaba foarte corect: Pe noi cine ne protejeaza in astfel de situatii? Nu e vina lui Zoso, nu e vina Ancai, nu e vina mea si nici a Denisei pentru aceasta situatie. Noi […]

  11. Bogdan, ma gandesc ca in era informatica in care suntem ar trebui sa existe niste proceduri care sa asigure protectia celor fara vina in astfel de situatii. Nu crezi?

  12. Bogdan says:

    Ba da Cristi, cred si eu asta. Doar ca:
    – procedurile astea nu sunt publice, din cite cunosc eu.
    – la noi oamenii au tendinta de a minimiza problemele de genul asta pina in momentul in care se lovesc de ele – cind de obicei este mult prea tarziu.
    – isi privesc problema personal si nu la nivel global.

    Solutia este advocacy din timp cind trebuie si unde trebuie.
    Si respectarea drepturilor noastre in orice circumstante (inclusiv in investigatiile de cazuri penale).
    D-aia sustinem noi cu ApTI drepturile civile digitale – ala este mecanismul normal si legal de aparare intr-o democratie.

  13. Vad ca Zoso.ro, intr-adevar nu se incarca. E chiar pe bune?

  14. Vad ca Zoso.ro, intr-adevar nu se incarca. Treaba asta e chiar pe bune?

  15. 1. Hosting in strainatate, de preferinta pe serverele unei firme care si-a castigat aprecierea si este serioasa.

    2. back-up pe un server secundar, daca te stii paranoic.

    3. back-up local si pe mail.

    4. salveaza tot ce scrii tu pe blog. Comentariile le pot lasa cei interesati din nou, dar ce ai scris tu conteaza pt tine.

    Stiu ca va costa putin mai mult, dar nici nu risti sa pici victima in razboiul altora. Mi-e mi-a fost sters blogul de pe server. In juma de zi aveam totul la loc. Am pierdut doar citeva comentarii (postate in ultimele 24 ore, poate), dar toate posturile erau acolo.

  16. Stefan says:

    Ori iti tii blogul pe serverul personal cum face Piticu, ori il tii pe blogger si iti pica, cand o pica googleul 😀

  17. Bogdan says:

    Sunt site-uri cu zeci de mii de vizitatori ce au ramas fara back-up. firma este una foarte serioasa si niciodata nu au fost probleme de genul acesta , tocmai de aceea nu eram pregatiti cu back-up.
    De unde mai putem afla informatii despre ce se v-a intampla cu datele noastre?

  18. Lucian says:

    Li se rupe mascaților de niște bloggeri.
    Pe 29 februarie ac m-am dus la primărie să o înregistrez pe fiică-mea și a doua zi, când trebuia să iau certificatul de naștere, au descins mascații, că se întâmplau nu știu ce nereguli cu cetățeni moldoveni. Au luat toate actele și le-au adus înapoi după vreo 10 zile. Dacă se îmbolnăvea copilul, nici măcar biletul de externare din spital, care să-i ateste vârsta, nu mai era la mine.

  19. spanac says:

    Există diferite pluginuri de-ți face automax export la conținut într-un xml.
    Și o dată pe săptâmână îți poți salva folderul uploads. Unde ai pus ceva poze și filme. Și ții copia de rezervă când și-ai modificat tema.
    Cu ocazia asta e bine de făcut acușica un backup.
    că nu se știe niciodată la noi…

  20. wave84 says:

    Un server dedicat quad core cu 16gb de ram costa 49 de euro / luna la o firma mare din Germania. Nu poti sa ai pretentia sa fii blogar serios si sa nu-ti permiti asa ceva.

  21. Bogdan says:

    site-ul meu are 18 gb 🙂

  22. Bogdan says:

    nu-ti ofera protectie flood 🙂

  23. […] “Zoso mi-a spus că în acest moment nu poate decât să aștepte. Cât? Niciunul dintre cei doi nu știe. Nu știu cum vedeți voi situația, însă e foarte gravă. Acum ai ceva în care investești timp și energie. Apoi rămâi fără nimic. Și nu e vorba doar de un blog. Sunt convins că multe companii au suferit în urma acestei acțiuni. Suntem mulți cei care depindem de identitatea noastră online, care creăm și avem job-uri pe Internet. Pe noi cine ne protejează în astfel de situații?”, scrie Manafu. […]

  24. […] Despre acest incident a scris si Cristian Manafu pe blogul sau Manafu.ro. […]

  25. gigicu says:

    idee de business: asigurare pentru site-ul web:D

  26. […] anunta ieri dupa-amiaza Cristian Manafu. […]

  27. […] ridică o problemă interesantă. La care, evident, nu ne-am gândit până acum. Ce te faci dacă rămâi fără blog? Hai să pun […]

  28. VirtualKid says:

    Dumnezeu si Sfantul Petru!

  29. Marcel says:

    Frati 2.0, data viitoare cumparati hosting de la firme serioase, nu de la noname-uri! Bafta cu literatura si pareri sincere de rau pentru damage. Deja vad titlul: “blogeri romani down in cursul unei actiuni de destructurare a unor grupari de fraude informatice!” 🙂

  30. vali says:

    plin de experţi in hosting care vorbesc din fund. când intrebam cum pot rezolva problemele cu floodurile masive pe care le luam, nu era unul la apel. acum, toţi sunt specialişti.

  31. spanac says:

    Nu vorbim din fund. Numai că nu ești primul pățit.
    Eu când am văzut flood masiv am sunat la firmă.
    Nu au avut ce să facă, am trecut la alții.
    Care tot ce este peste 2 mega/secundă este blocat.
    Pentru că au firewall.
    Și oameni de specialitate care se ocupă de serverele alea, îți fac treaba conștiincios.
    Nu că avem server frate, dăm hosting la fraieri. Le luăm banii, plătim netul nostru și lumina.
    Am pățit-o și cu un d-ăsta. De am pierdut vreo 20 de posturi, munca pe 2 săptămâni. De atunci fac backup săptămânal. De când cu faza asta ce și s-a întâmplat, fac zilnic. Nu că n-aș avea încredere în firmă…
    Doar că zic din prisma unuia pățit de n ori.
    Tu chiar nu ai niciun backup la date?
    Succes!

  32. Faceti hosting pe SERVERE din strainatate, din CLOUD.
    Nu mai gazduiti in Romania.

  33. vali says:

    fix ce ziceam.

  34. […] “Zoso mi-a spus că în acest moment nu poate decât să aștepte. Cât? Niciunul dintre cei doi nu știe. Nu știu cum vedeți voi situația, însă e foarte gravă. Acum ai ceva în care investești timp și energie. Apoi rămâi fără nimic. Și nu e vorba doar de un blog. Sunt convins că multe companii au suferit în urma acestei acțiuni. Suntem mulți cei care depindem de identitatea noastră online, care creăm și avem job-uri pe Internet. Pe noi cine ne protejează în astfel de situații?”, scrie Manafu. […]

  35. spanac says:

    Gata mă, v-am făcut și filmulețe, v-am dat mură în gură…
    http://spanac.eu/securitatea-blogului/

  36. Teodor Marin says:

    Noi nu avem nevoie de protectie in sensul asta. Nu suntem nici victime nici atacatori. Suntem doar multi si “nesemnificativi”. Ca să nu ma exprim altfel.

  37. Berilac says:

    Si cand te gandesti ca teoretic nici n-ar trebui sa te stresezi sa iti faci backup.

  38. mihai says:

    Punetii sa plateasca! Deschideti actiune in justitie impotriva institutiei si a tontilor care au pus in aplicare. Va judecati 5 ani. Daca pierdeti va duceti mai sus si dati Romania in judecata. Va luati banii in maxim 7 ani. 🙂

    O alta versiune mai simpla e sa va tineti singuri hostingul pe serverele voastre. Asa nu mai depindeti de nimeni.

  39. Au ramas fara bloguri? Bine ca nu au luat si o mama de bataie de la baietii cu cagule! Glumesc, desigur, cum sa se intample asa ceva intr-o tara din UE in anul 2012 spre 2013! Exclus! 😉
    Vorbeste lumea rea!…

  40. Dan says:

    Backupbuddy cu salvare pe amazons3

  41. […] PS. alte detalii despre ce se petrecu cu blogurile noaste mai gasiti aici si aici […]

Comentează