MANAFU*

Abonamente Evensys

Am ajuns la 50.000 de followers pe Twitter

twitter

La început de iulie, treceam de pragul de 40.000 de followers pe Twitter. Astăzi am trecut de pragul de 50.000. De dragul comparaţiei, vă spun că mi-au trebuit doi ani şi jumătate să ajung de la 10.000 la 30.000 şi doar un an apoi să câştig acelaşi volum de urmăritori. În urmă cu un an, exact în această zi, treceam de 30.000 de followers.

Dar tot ce v-am arătat sunt nişte cifre care arată bine. Alte cifre care arată bine ne spun că sunt acum 259.884 de conturi de Twitter deschise în România. În urmă cu un an, erau 65.793.

Cifrele care nu arată bine ne spun că luna trecută au fost activi 25.981 de utilizatori, deci 1/10 conturi. Puţin, mult prea puţin. Spre deosebire, pe Instagram, 1/4 conturi este activ lunar.

Twitter nu a murit cum spuneam în urmă cu un an şi jumătate. Este doar într-o comă din care nu îşi revine. Păcat.

Sursă cifre: ZeList Monitor
Sursă foto: © Pressureua | Dreamstime.com

15 comentarii

  1. […] goală, o platformă în care mesajele apar doar sporadic. La ce bun mai are Cristian Manafu 50.000 de urmăritori pe Twitter, spre exemplu, dacă din cele peste 215.000 de conturi care existau în […]

  2. Am dat un search pe Google şi-am găsit asta: https://twitter.com/manafu/status/384960822516400128

    Anul trecut erau 13.853 de conturi active. Deci într-un an s-a şi dublat numărul de conturi active. Cred că e doar o chestie de timp până când Twitter îşi va reveni şi la noi. Aşa cum e şi în cazul followerşilor tăi, cu cât se strâng mai mulţi, cu atât le creşte numărul mai repede.

  3. tndb says:

    Nu ca as dori sa subminez vreo pozitie sau statut insa cred ca a venit momentul sa ne dam seama ca twitter chiar nu prea are metricii curati la vedere, dupa cum se vede si in link-ul numelui. 🙂

  4. Mariana says:

    Felicitari si la mai multe!

  5. Diana says:

    Noroc cu evenimentele voastre, unde incurajati participantii sa posteze pe twitter.

    Eu mi-am facut cont atunci cand am aplicat pentru Webstock si de atunci, a inceput sa ma prinda din ce in ce mai mult.

    Am observat ca targetul e mai elevat ca cel de Facebook… sau o fi doar faptul ca in cateva caractere, n-ai loc sa faci greseli de gramatica sau sa spui prostii ?!

  6. Cosma says:

    Cristi, chiar crezi ca ai 50k followeri din care cel putin 80% sunt oameni reali care te citesc macar o data pe zi ?

  7. […] Cristian Manafu este fan Twitter, dar se pare că România este o excepție: 50.000 de followers mai târziu. […]

  8. Dan, Twitter zice ca am 50.000 de followers, dar nu spune cati ma citesc zilnic. Din analytics insa pot vedea cati oameni ating cu mesajele mele. Intrebarea ta poate fi dusa mai departe in “Credeti ca paginile de FB cu sute de mii de fani sunt citite de 80% dintre fani?” sau “Credeti ca oamenii care aterizeaza pe site-urile cu milioane de vizitatori sunt vizitate pe bune (si aici las loc de multe interpretari) de 80% dintre vizitatori?”…

  9. Alex, sunt mai multe tool-uri precum TwitterAudit, insa niciunul nu are o recunoastere in ce raporteaza. Toate spun ca nu sunt perfecte si nu au in spate o solutie de analytics adevarata. Multe tool-uri de genul asta sunt doar instrumente de PR pentru cine le face. Eu nu am incredere in ele. Mai ales ca daca le compari, vei vedea rezultate foarte diferite.

    Asta nu inseamna ca nu sunt conturi fake. Pe langa conturi fake sunt si conturi inactive. Multi le considera fake dar nu sunt. Eu am 3 conturi pe Twitter dintre care unul e activ, de exemplu.

    Cum spuneam si mai devreme, daca vreau metrics ma uit in Twitter Analytics.

  10. Si conturile active sunt de discutat. Daca ai dat un tweet sau RT intr-o luna esti activ. Daca publici automat ce pui pe FB, esti activ. Esti insa cu adevarat activ?

  11. Victor Dulu says:

    Sunt curios daca isi mai revine Twitterul. Chiar era o retea sociala interesanta cu continut quality. Evident ca international, acesta merge bine eu ma refer strict pe piata din Romania.

    Ce parere aveti?

  12. Șerban says:

    Sub 20% fani reali, dintre care o mică parte sunt români, adică cei care înțeleg ce scrii. Dar da. Numerele mari dau bine…

  13. Nu sunt doar 20% reali. Am mai explicat candva. Astept totusi sa imi spuna o sursa relevanta cati sunt cu adevarat, nu tot felul de tool-uri facute intr-un weekend. Sorry, dar cred ca e vremea sa nu credem tot ce suna a fi real.

  14. Cristi says:

    Asta spune totul: https://www.twitteraudit.com/manafu 🙂

  15. Cristi, asta nu spune nimic! Sunt si alte tool-uri care fac acelasi lucru. Care e cel care da rezultatele corecte?
    Cel mentionat de tine ia la intamplare 5000 de conturi si le analizeaza activitatea. Daca nu au scris nimic, inseamna ca sunt false?

    Este foarte usor sa crezi ce iti spune un tool, dar te-ai gandit sa chestionezi validitatea acestuia? Sa cauti tu alte tool-uri similare, sa compari si sa raportezi la alte date publice. De exemplu, un studio mentionat pe blogul meu spune ca pe Twitter sunt sub 10% conturi false. https://www.manafu.ro/2015/04/cate-conturi-false-sunt-in-marile-retele-sociale/

    Daca Twitter ar avea mai mult de 50% de conturi false, ar inchide maine sandramaua. Probabil multi din urmaritorii mei sunt inactivi, dar asta nu ii face automat falsi.

    Ce imi doresc eu de la cititorii mei este sa aiba capacitatea de a judeca dincolo de aparente. Am pretentia ca am cititori mai destepti!

    Din punctul meu de vedere, tool-ul mentionat de tine e fals.

Comentează