MANAFU*

Abonamente Evensys

Concurs: Care e stilul tau de swipe?

swipe

De câțiva ani buni, de când am început să călătoresc mai mult, îmi dau seama că nu plec niciodată de acasă fără câteva lucruri. În primul rând, iau toate cablurile posibile și imposibile pentru dispozitivele care mă însoțesc în vacanță. Apoi, într-o mică geantă specială pun un mic kit de prim ajutor. E neplăcut să calci pe un pește otrăvitor în Filipine sau să îți julești piciorul de un recif de corali, lângă o insulă africană. Și nu în ultimul rând, iau token-urile pentru accesul la conturile bancare, deși în ultima vreme prefer modalitățile de login mai rapide. Aceste mici aparate sunt probabil pentru mine dovada că am controlul banilor din bancă.

Ca mulți antreprenori care nu și-au făcut un program de la 9 la 5 sau care operează în domenii dinamice, am parte în vacanțe și de momente dedicate muncii mele. Însă de când telefoanele au devenit mult mai inteligente decât calculatoarele de acum 10-15 ani, reușesc să îmi fac treaba de pe smartphone, inclusiv verificări în contul bancar sau plăți. Vacanța e vacanță, dar până la bani!

Deunăzi eram în vacanță și mă gândeam, stând la barul de lângă plaja albă cu oceanul de un albastru infinit, că ar fi o idee bună să pot prelungi șederea sau măcar să mă reîntorc curând.

Paranteză. Știți cum ne mândrim noi cu fructele și legumele românești, care sunt mai gustoase ca oricare altele. Așa va pot spune despre fructele exotice din țările calde. Au un alt gust, o altă savoare, simți într-adevăr exoticul în ele. Până și în banalele lămâi verzi.

Stăteam la barul de pe plajă, visam la altă vacanță și mă gândeam dacă am destui bani în cont pentru o nouă călătorie. Am zis că e mai bine să verific întâi, decât să mă frustrez apoi că am găsit bilete de avion la un preț bun, dar nu am resurse pe moment. Și ca în reclama Raiffeisen, am luat o lămâie din fața mea și am făcut swipe pe smartphone. Am vrut să văd dacă merge. Și a mers.

O noutate introdusă în premieră de Raiffeisen în România este widget-ul Smart Mobile pentru sistemele Android și iOS, care permite afișarea unor informații și acțiuni utile pentru titularii conturilor. Poți chiar să-ți alimentezi cardul de credit, să achiți facturi și să faci schimb valutar. Totul e la un simplu swipe distanță și asta am vrut să încerc și eu.

Concurs de idei de swipe

Ai văzut cum dau eu swipe, acum te invit să fii creativ! Vino cu o idee simpatică de swipe și ai șansa de a câștiga o tabletă, o boxă portabilă sau un disco ball. Creezi un video sau un gif cu telefonul în care să arăți stilul tău de swipe. Urci clipul/ gif-ul pe profilul tău de Facebook, cu opțiunea PUBLIC și alături de hashtag-urile #tareswipe #stilurideswipe #viatafaracash. Apoi lași linkul cu clipul tău într-un comment la postarea de aici. Nu-ți mai rămane decât să strângi cât mai multe Like-uri la comment-ul tău cu clipul. Și dacă stilul tău de swipe e unul deosebit, ar putea fi refăcut de o echipă de profesioniști chiar pe pagina de Facebook Viață fără Cash.

Comentează