MANAFU*

Abonamente Evensys

Puterea blogului

puterea-blogului

2016 este un an de referință pentru mine. Sunt 10 ani de când am început să mă țin serios de blogging și, la fel, 10 ani de când am pornit pe cont propriu în afaceri. Sunt 15 ani de când acest domeniu web, manafu.ro, există și 18 ani (majoratul!) de la primul job adevărat în media. Fiecare moment aniversar m-a făcut să privesc în urmă și să îmi amintesc de drumul meu în viața profesională.

Acum, după mulți ani, pot spune că mare parte din succesul meu în tot ce am făcut se datorează blogului. Cumva, blogul a fost puterea mea, dacă m-aș transforma într-un erou Marvel. Și nu doar pentru mine. Pentru mulți alții.

Când pleci dintr-un domeniu, unii oameni tind să te uite repede. E și normal de altfel. În relațiile profesionale, învățam să ne folosim unii de ceilalți atât timp cât avem nevoie. Credem că suntem prieteni, dar nu suntem de fapt. E și mai ”grav” când pleci dintr-un domeniu pe cont propriu, să îți urmezi un vis sau alegi libertatea antreprenoriatului. Atunci chiar începi să îți numeri prietenii.

Când am plecat din presă, dintr-un domeniu în care aveam o oarecare recunoaștere, vechi colaboratori nu mi-au mai răspuns la telefon. Nu mulți. Au fost câțiva pe care îi țin minte și acum. Blogul a fost pentru mine atunci un fel de safety net, modul prin care am făcut tranziția de la presă la noul jurnalism, instrumentul de autopromovare cel mai bun. Nu doar că m-am întors -reinventat – în domeniul meu, dar am și crescut. Din toate punctele de vedere. Am ieșit din media, dar nu am încetat apoi deloc să fac media.

Sunt 10 ani de atunci și îmi place să cred că blogul meu este chiar un job. Unul dintre cele 3 job-uri pe care le am de vreo 8 ani.

Dar dincolo de muncă pe care am depus-o în blogging (am calculat cândva că din ultimii 10 ani, am trăit doi ani pe blog), am câștigat influență, putere de convingere, recunoaștere și am reușit să îmi pun multe idei în aplicare și chiar să fac uneori bine altora. Blogul este clar cea mai puternică și mai bună carte de vizită. M-a ajutat să evoluez pe toate planurile.

Evoluția celor puternici

Acest post se adresează posesorilor de blog, care ca și mine investesc timp, energie și resurse în jurnalele lor online. Este o invitație pentru a spune povestea lor puternică. Cum au evoluat ei de când s-au lansat în blogging? Ce le-a adus blogul și mai ales cum au crescut sau s-au dezvoltat în ultimii ani, 3, 5, 10 ani, de când scriu sau citesc bloguri.

Și pentru a-i motiva pe oameni să își scrie povestea, am și un premiu puternic. O experiență oferită de Stalinskaya Vodka la Hotelul de Gheață Bâlea (include 1 noapte de cazare în hotelul de gheață + mic dejun și cina festivă în Hotelul de Gheață) pentru 2 persoane (valoare premiului este 1.500 lei), în 20-21 ianuarie 2017. Concursul se încheie pe 30 noiembrie.

hotelul-de-gheata

Premiul va merge la cea mai frumoasă poveste (pe blog) despre evoluția personală. Poate fi în blogging, în profesie sau pur și simplu în viață. Cu oportunități și provocări, cu bune și mai puțin bune. Tema este ”Evoluția celor puternici”. La final, adăugați următorul text, pentru a putea recunoaște poveștile dedicate și lăsați apoi link-ul în comentarii.

«Încă de la lansare, sub sloganul ”Pentru cei puternici”, Stalinskaya Vodka este alături de cei care care au curajul să riște pentru a transforma orice încercare într-o victorie, de cei al căror succes este alimentat de tăria de caracter. Anul acesta, Stalinskaya a împlinit 20 de ani.»

***

Blogul Manafu.ro a fost implicat în evenimentul de celebrare a celor 20 de ani de existența a brandului Stalinskaya Vodka. Preparată conform unei rețete tradiționale rusești, STALINSKAYA Vodka este recunoscută pentru tăria gustului, pentru rigoarea selecției materiilor prime și îmbunătățirea constantă a procesului de producție și a tehnologiei folosite. Toate aceste caracteristici au plasat-o în topul preferințelor consumatorului român, menținându-se, încă din 2001, ca lider de piață. De asemenea, din 2009 până în prezent, acestea i-au adus peste 50 de distincții și recunoașteri internaționale ale calității.

UPDATE: Concursul s-a încheiat. În curând va fi anunțat câștigătorul.

UPDATE: În primul rând vreau să mulțumesc tuturor celor care au urmat ideea mea. Primiți aprecierea mea și sper să interacționăm și cu alte ocazii. Știu că nu premiul a fost motivația principală, însă cum am anunțat și un mic concurs, a venit vremea să anunț câștigătorul. Acesta a fost ales de către echipa Stalinskaya. Felicitări, Denisa!

28 comentarii

  1. dunia says:

    Voiam să comentez aici, dar văd că trebuie să scriu pe blogul personal. Povestea evoluției personale ar putea fi interesant.

  2. Da, pe blog! Te astept!

  3. BOGDAN says:

    Povestea mea e ca o epistola. N-am avut numar limita de cuvinte asa ca…am povestit

    http://presainblugi.com/presa-in-blugi-un-brand-puternic-in-timp-un-brand-pentru-cei-puternici-precum-stalinskaya/

  4. Am scris despre cum mi-a schimbat viața (și cariera) blogul acum câteva luni… când am împlinit și eu 10 ani de blogging! (link mai sus)

    Blogul a fost probabil ușa mea spre industria online, spre conferințele dedicate Internetului și Social Media, spre drumul meu antreprenorial cu eOk.ro, Moose.ro și Hit Yourself Consulting. Blogul a fost de asemenea și motivul pentru care m-am apucat să scriu o carte.

    Simt că hotărârea mea de a scrie pe blog mi-a schimbat viața în bine și m-a ajutat să evoluez atât personal, cât și profesional.

    Sunt recunoscător pentru acești 10 ani și promit că voi scrie în continuare!

  5. As vrea sa fiu puternic dar nu sunt. Dar totusi am scris:http://cristiannicolau.ro/de-ce-blogger/

  6. […] Am scris acest articol, deoarece Cristian Manafu a lansat o provocare online, in Puterea blogului. […]

  7. Cris says:

    Am scris povestea evoluției mele aici, a fost un exercițiu de sinceritate puternic: http://plajacuganduri.ro/2016/11/evolutia-inseamna-putere-puterea-este-evolutie.html

  8. […] invitați toți posesori de blog să-și spună povestea și să o publice adaugând link-ul lor acestui articol sub formă de comentariu. Există și un […]

  9. Dacă nici blogul nu e dezvoltare personală, apăi ce? 😀 http://www.cosmincengher.ro/blogul-inseamna-si-dezvoltare-personala/

  10. […] prin intermediul Teodorei, evident, provocarea lui Cristian Manafu. O puteti gasi si voi in acest articol (a venit de la un brand foarte bine impamantenit pe piata din […]

  11. Mi-am rascolit tot felul de amintiri, raspunzand acestei provocari. Am scris aici: http://www.blogdefamilie.ro/2016/11/puterea-blogului-si-a-cuvantului-bun.html

  12. […] aniversare Stalinskaya Vodka. Toți bloggerii pot sa-si publice povestea adaugând link-ul lor acestui articol sub formă de comentariu. Desigur, se poate castiga un premiu. Unul care imi […]

  13. Bogdan says:

    La mulți ani, Blogul Manafu.ro! 🙂

  14. […] 20 de ani, ci și eu. Și pentru că tot în acest an blog-ul meu a prins culoare, am spus și eu DA provocării lansate de Cristian Manafu prin textul de mai […]

  15. Și chiar cred că totuși am evoluat? Evident. Dacă nu aș fi făcut asta, probabil că încă aș fi fost unul dintre sutele de spermatozoizi pierduți pe undeva și nu omul de azi. Norocoasa de mine! Ce să fac? Până la urma e vorba despre evoluția celor puternici.
    http://anamariapopescu.ro/evolutia-celor-puternici/

  16. Gulia says:

    Ca si la petreceri, daca nu ajung prima, atunci sigur intarzii, asa si acum 🙂
    Sper ca nu e prea tarziu pentru povestea mea puternica: http://www.supergulia.ro/cu-si-despre-putere/

  17. Am scris si eu un articol, am ales sa vorbesc despre cariera mea. A fost mai greu decat imi imaginam.. dar a meritat!
    Multumim ca ne-ai dat ocazia sa ne amintim cat suntem de smecheri 🙂

    http://crisplusina.ro/despre-ambitie/

  18. Anca says:

    Am scris și eu…mai bine mai târziu decât niciodată ^_^

    http://ancasorca.com/puterea-din-spatele-pixelilor/

  19. Am anuntat castigatorul premiului intr-un update in post. Multumesc tuturor! Stiu ca nu premiul v-a facut sa scrieti. Va tin minte pe toti. In sensul bun, fireste!

  20. alin says:

    <3 wacom

Comentează