MANAFU*

Abonamente Evensys

Viața reală este diferită de ce vedem pe Facebook

Tocmai am ajuns în Tel Aviv. Weekend-ul trecut, am fost în Bulgaria, iar cu puțin timp înainte am dat o fugă până la Constanța. Marți dimineață ajung în București, iar miercuri la prima oră zbor spre Cluj. Vara asta, am doar un singur weekend liber. Călătoresc sau merg la evenimente în țară sau afară.

Cam așa arată programul meu de ceva vreme. Sunt mereu în mișcare, trec dintr-o țară în alta, de pe un fus orar pe altul, de la o limbă la altă. M-am obișnuit să am mereu un bagaj la ușă.

Viața mea nu este însă doar o călătorie. Îmi place adesea să spun că nu m-am mai plictisit din 1993 și că, de atunci, am avut mereu 2 – 3 job-uri. Ce s-a întâmplat deci în viața mea în ultimii 15 ani, de când m-am aruncat cu capul înainte și am început să construiesc viața de care mă bucur astăzi?

Sunt pe cont propriu de 12 ani. Am construit o companie care organizează evenimente, sunt consultant într-o agenție digitală, iar acest blog a devenit în timp un job în sine. Am deci trei job-uri acum.

Mulți mă întreabă cum reușesc să fac atâtea lucruri și să fiu în același timp în atâtea locuri. Adevărul e că viața mea – și a tuturor, generalizând – este diferită de ceea ce se vede pe Facebook.

Când ai o viață activă, când cauți provocări noi, când ești cu gândul mereu la o nouă călătorie, când vii cu idei noi care se transformă în proiecte, ajungi să te disciplinezi, să îți configurezi programul și să înveți să renunți la lucrurile care nu te ajută. Am, ca toată lumea, doar 24 de ore într-o zi și – deși câteodată mi-ar plăcea să pot cumpăra ore în plus – trebuie să le folosesc cu cap.

Am ales de când mă știu să fac ce îmi place. Mi-am croit cariera după pasiuni. Am fost conectat la tot ce a fost nou. Am căutat oportunități după oportunități. M-am înconjurat mereu de oameni inteligenți și am folosit instrumente noi, servicii și produse care mi-au făcut viața mai ușoară sau mai bună. Am și „căzut”, dar m-am ridicat și am mers mai departe. Unele lucruri se văd pe Facebook, dar cele mai multe rămân vii dincolo de rețea.

La prima vedere, pare imposibil să facem mereu lucrurile așa cum ne dorim. Totul depinde de noi, firește. Important este să știm cum să ne planificăm viața și să avem acea plasă de siguranță care să ne mențină pe drumul cel drept atunci când „cădem”.

Această plasă de siguranță poate însemna multe lucruri. Poate fi un al doilea job, o specializare căutată, o rețea de contacte bune, atunci când pleci pe cont propriu. Poate fi un depozit în bancă, un portofoliu de proprietăți, o asigurare de viață, când ți-ai construit o familie, când profesional ești împlinit.

Când am plecat pe cont propriu, lăsând în urmă un job bine plătit, cunoștințele mele și recunoașterea pe care o aveam în domeniul meu au fost plasa mea de siguranță. Asta se întâmpla acum 12 ani. Acum văd lucrurile altfel. Mă interesează cum va arăta viața mea peste 5, 10, 20 de ani, cum să îmi construiesc plasa de siguranță pentru viitor. Nu doar pentru mine. Și pentru urmaș.

***

V-am povestit aceste lucruri pentru că, de curând, a fost lansată o asigurare de viață care îți protejează și prezentul și viitorul și în plus îți oferă și posibilitatea să o personalizezi exact cum vrei tu, după nevoile familiei tale.

Asigurarea se numește Așa cum vrei tu, a fost lansată de Metropolitan Life și vine în sprijinul familiei cu cele mai importante beneficii de protecție și economisire la pachet: oferă sume asigurate de până la 1 milion de lei în cazul nefericit al decesului titularului, acoperire pentru fracturi, arsuri, spitalizări, protecție de până la 800.000 lei pentru afecțiuni grave și oferă chiar și posibilitatea de economisire pentru perioadă retragerii la pensie sau pentru studiile copilului.

E un lucru important și acesta, pentru că, odată ce devii părinte, inevitabil, te gândești la ce opțiuni vei avea dacă își va dori să plece la studii în altă țara. Poate sună ciudat, dar sunt mulți părinți care ajung într-un impas în momentul în care adolescentul își dorește să plece la studii în străinătate. Și dacă totuși nu există o bursă care să îi acopere toate cheltuielile, cum faci rost de atâția bani?

Desigur, poți să faci pe loc un credit, dar dacă te pregătești din timp, va fi mult mai simplu. Cu alte cuvinte, Metropolitan Life propune o asigurare flexibilă, care poate fi persoanlizată oricând, după nevoile tale. Vrei să te protejezi financiar pe tine și familia ta? Se poate! Vrei să te asiguri pentru viitor? Se poate! Vrei să investești? Se poate!

Sursa foto: Designed by Freepik

***

Blogul Manafu.ro participă la campania de informare privind pachetul Așa cum vrei tu, lansat de Metropolitan Life. În perioada următoare, va oferi și alte informații, în alte articole, despre această asigurare.

1 comentariu

  1. Facebook-ul este locul in care oamenii vor sa para ceea ce nu sunt. La urma urmei, continutul vine buluc dar depinde de utilizator daca si cum il filtreaza.

Comentează