MANAFU*

Abonamente Evensys

Telecom: Cine aduce iPhone in Europa?

Daca in SUA Cingular are contract exclusiv de distributie pentru telefoanele iPhone, in Europa Vodafone se pare ca are cele mai mari sanse de parteneriat cu Apple.

Sa zicem ca Vodafone “ia” pana la urma iPhone, cum va influenta acest avantaj structura pietei? Sau credeti ca va avea un efect major sau vreun efect?

Fara comentarii

  1. Dragos Roua says:

    Fac parte din asa-zisii late followers in zona Mac, dupa vreo 8-9 ani de Linux. Cred ca iPhone, daca va reusi sa prinda in piata, va fi peste iPod, adica peste 100.000.000 unitati in 6 ani, probabil la vreo 70.000.000 unitati in primii 3 ani. Ca efect in piata, nu vad in primul an foarte mult. Imaginea Apple continua sa fie una destul de exclusivista, si dureaza mult pina schimbi perceptia. In ceea ce priveste concurenta, chiar nu cred ca vor fi probleme. E vorba de un serviciu, nu de un produs. Si Orange si Vodafone dau minute si voce, nu neaparat telefoane, Din cand in cand dau si telefoane, dar e vorba doar de un component al businessului, nu de business in sine. Nu cred ca Orange o sa sufere prea mult. Si mai e si posibilitatea ca pina la urma Apple sa dea liber si lui Orange la iPhone: “You know, those Europeans, they have a twisted mind, but we do good business with them, so will let them enjoy the new technology. Globally :-)”…

  2. EugenS says:

    Daca I-phone va fi exclusiv cu abonament la Vodafone, prevad o usoara scadere a vanzarilor Orange :)Toata lumea vrea unul…

  3. gabi nistoran says:

    Piata din Romania nu se va schimba foarte mult datorita acestei mutai. Cotele de piata se vor schimba, dar datorita altor miscari. Sa nu credeti ca 10% dintre romani vor avea dupa un an iPhone, ca sa se vada asta in cotele de piata ale operatorilor.

  4. Cristian says:

    daca tot se negociaza aducerea in europa, atunci cel care va castiga cu siguranta va dori sa isi ia partea leului din asta. deci nu cred ca un contracandiat al sau va pune in oferta prea curand iphone.va exista insa piata gri care ii va alimenta pe fanii iPhone de la ceilalti operatori.the funny thing este ca stiu pe cineva la un operator care asteapta iphone si s-ar utea sa nu il aiba in oferta. ce va face atunci? … il va masca oare asa cum faceau angajatii microsoft cu ipod-urile? (am auzit puneau casti de la alte playere ca sa nu fie recunoscuti. repet am auzit asta si poate a fost doar un banc cu iz de realitate)

Comentează