MANAFU*

Abonamente Evensys

Online: Sef cu Megane, anagajati cu Hummer

Neogen, “monstrul” internetului romanesc :), a cumparat o masina-monstru pentru angajatii sai. In fiecare vineri in urma votului colegilor se desemneaza cel mai „tare” angajat – care va primi cheile Hummer-ului special achizitionat in acest sens. Si timp de o saptamana, face ce vrea cu el.


„Misiunea Neogen este sa-si faca fericiti cei peste 1,5 milioane de utilizatori (la care se vor adauga si cei peste 300.000 inregistrati pe site-ul colegi.ro, proaspat achizitionat). Pentru asta avem nevoie de programatori fericiti care sa dezvolte produsele”, sustine Calin Fusu, directorul general al Neogen. „In plus, in conditiile in care concurenta dintre firme pentru programatori buni este acerba, avantajele oferite de angajator nu trebuie sa se limiteze doar la salarii”, precizeaza acesta.

(Fusu conduce in prezent un Renault Megane, o masina mult mai ieftina decat cea oferita angajatilor:), in ciuda faptului ca se numara printre fondatorii si actionarii Neogen.:)

Alte facilitati oferite de companie sunt:

  • plata abonamentului la Internet la domiciliul angajatului;
  • plata abonamentului pentru activitati sportive: sala/inot/alte activitati sportive;
  • participarea la doua team-buildinguri pe an unde se aduna angajatii din cele 4 tari unde este prezent Neogen;
  • in sediul principal de la Targu Mures, unde lucreaza cea mai mare parte a angajatilor, acestia au la dispozitie o sala de proiectie a filmelor si o masa de ping-pong unde se pot destinde.
  • inscrierea in echipa de fotbal Neogen, care a fost de fiecare data clasata in primii trei in cadrul “IT Soccer League”

Sursa: Comunicat Neogen

Tags:

Fara comentarii

  1. alex negru says:

    da, ca idee de management, de ati motiva angajatii este foarte buna si interesanta.dar din-afara firmei, brand-ul neogen ramane tot doar un imitator si copiator, care acum nu este nici macar ecofriendly

  2. Mr. Scatterbrain says:

    Dupa Google, neogen e the best place to work at, huh?.. NOT :))

  3. nwradu says:

    Interesanta ideea, desi da, in lume se fac campanii pt interzicerea Hummer-ului, companiile se duc spre medii nepoluante (vezi Google), dar la noi se merge dupa metoda “cu cat mai mare, cu atat mai bine”. Probabil ca efectul ar fi fost acelasi si daca luau vreo decapotabila smechera.Mi se pare cam mult o saptamana… nu stiu cat angajati au, dar daca doar 52 pot avea acces la Hummer pe un an, e cam putin.

  4. Habit says:

    La ce fete au… le-as da o naveta spatiala. VIVAT Fusu!

  5. Sergiu Biris says:

    I can’t put my finger on it … dar cred ca am citit in ceva carte de management de metoda asta de a motiva angajatii. Ca doar nu or fi Neogen originali … asa … dintr-o data 🙂

  6. Ciprian says:

    Neogen practica metodele care le foloseste Google. Ca angajat Neogen cred ca ai trage cu dintii o saptamana pentru a putea conduce un Hummer. Deci, miza e uriasa. Nu toata ziua ai ocazia sa mergi cu un Hummer, sa nu mai zic sa-l conduci. Sa vedeti in urmatoarea perioada ce succes va avea Neogen…

  7. Sorin Mocanu says:

    Oare Hummer-ul este inregistrat tot in Mures, ca sa beneficieze de facilitatile fiscale ale zonei?Mi se pare ca dupa chestia cu borcanul de pipi pe blog si tacticile de ghertzoi-pentru-o-saptamana, Neogen se desprinde in final de imaginea companiilor pe care le copiaza de ani de zile: Dice, Google, etc. si pleaca intr-o directie… proprie.

Comentează