MANAFU*

Abonamente Evensys

Online: Netscape va inceta din viata

Sunt 9 ani si un pic de cand am descoperit Internetul. Eram la CJI, la un curs, si niste prieteni incercau sa caute ceva online. Nu mai stiu ce si nici nu am priceput prea multe. Cred insa ca au folosit un browser Netscape pentru a naviga pe web.

Ieri s-a anuntat ca incepand cu februarie 2008, browser-ul Netscape va inceta din viata, AOL – patronul sau – luand decizia de a nu mai continua dezvoltarea si sustinerea sa.

Nu am fost un fan Netscape. L-am tinut ca o alternativa la IE cam jumatate din “cariera” mea online, pana cand am descoperit Firefox, in 2001 sau 2002. Cu toate acestea, am primit cu parere de rau aceasta veste.

Conform TechCrunch, cota de piata a Netscape intre browsere este in acest moment de 0,6%, in timp ce IE atinge 77,35%, iar Firefox – 16,01%.

Celor nostalgici le mai ramane acum doar un skin Netscape pentru Firefox ce poate fi luat de aici.

Tags:

Fara comentarii

  1. Ionut Ciurea says:

    Ah… Netscape… ce vremuri. Ma dadeam pe IRC si lucram la primele siteuri. Multa grafica animata 2D si prea putina inteligenta, din partea mea. Netscape a fost alternativa la IE. Pe alocuri mult mai bun ca IE, in vremurile sale bune.

  2. SlimR says:

    cifrele sunt putin schimbatehttp://www.w3schools.com/browsers/browsers_stats.aspff are considerabil mai mult si ma indoiesc ca netscape are acel 0.6%

Comentează