MANAFU*

Abonamente Evensys

Online: Cautarea inainte de Google

Am vazut ca mai multi bloggeri au scris despre aniversarea Google. Si ma gandeam si eu azi dimineata sa pun ceva pe blog. Mi-am dat seama ca sunt intr-un mood anti-Google zilele acestea, de cand sunt frustrat ca nu am vazut si eu Chrome la lucru (neavand o versiune pentru Mac).

Iulian insa mi-a dat o leapsa acum jumatate de ora, care m-a pus putin pe ganduri. “Hai fie, scriu si eu ceva de Google, ca tot am scris atat pana acum si ca totusi e un brand pe care il apreciez!”, mi-am zis.

Am intrat in contact cu Internetul cred prin 1997, insa am ajuns sa il folosesc zilnic din octombrie 1998, cand m-am angajat la Ziarul Financiar. Prima mea casuta de e-mail a fost una creata pe Hotmail, apoi am avut o alta pe Yahoo, dar din 1999 am folosit multa vreme o adresa cu extensia journalist.com, oferita de Mail.com. De 4 ani folosesc si Gmail ca adresa alternativa la cea oficiala de birou.

In 1998, anul in care Google s-a nascut, nu stiam ca exista acest motor de cautare. Sau cel putin asa imi aduc eu aminte. Pe atunci foloseam Altavista, Lycos, MSN, Excite, Netscape si Yahoo. Dar intram si pe site-uri de nisa precum Magellan, Infoseek, Northern Light. Dar daca ma intreaba cineva care a fost primul motor de cautare folosit, voi raspunde: Altavista. Oricum, in acea vreme portalurile erau la mare putere.

Intr-o vreme eram fan DMOZ.org, acel director creat de mana omului, ca sa zic asa (nu ca celelalte ar fi fost facute altfel!). Imi placea ideea ca editorii erau alesi dintre oameni pasionati de Internet, care alegeau continutul, nu bagau orice pe site. Am fost si eu o vreme editorul sectiunii de Advertising in limba romana.

Cred ca m-am imprietenit cu Google undeva in anul 2000 si am ramas foarte apropiati de atunci. Este in acest moment cel mai vizitat site sau, ma rog, al doilea dupa Gmail, daca vreau sa fiu corect. Nu mai folosesc un alt search engine si cred ca daca nu e pe Google, nu exista. Oricum, testez cam tot ce apare nou in domeniu. Imi place, de exemplu, SearchMash, dar e si acesta un produs Google.

Viitorul cautarilor este unul interesant. Imi dau seama ca adesea gasesc lucruri care mai intereseaza prin StumbleUpon, Wikipedia sau Del.icio.us. Iar Google Blog Search, IceRocket.com si ZeList.ro sunt foarte utile cand vreau sa caut ceva pe bloguri.

Dau mai departe leapsa catre toti cei care apreciaza Google si au blog.

Tags: ,

Fara comentarii

  1. jamescrissilv.ro says:

    Cu ocazia Nasterii Fecioarei Maria, iti si va doresc un sincer La Multi Ani si toata fericirea din lume!o zi minunata iti doresc

  2. n45 says:

    Google este cel mai folosit motor de cautare şi a ajuns ceva foarte mare. La brand / nume a întrecut chiar şi Microsoft-ul. Probabil dacă ar scoate şi un sistem de operare ar devansa Microsoft pe piaţa OS / SO.Om trăi şi om vedea…

  3. Mihai Bobocea says:

    Nici nu imi amintesc, nici nu vreau sa imi amintesc cum era viata (pe Internet si nu numai) inainte de Google. Restul, aici: Tributul meu pentru Maria Sa Google:http://pensiileprivatero.wordpress.com/2008/09/08/a-tribute-to-google/

Comentează