MANAFU*

Abonamente Evensys

Life: Un apel pentru o campanie online

L-am cunoscut pe Eugen Hriscu la prima editie a Optimism2009. Stiam ca va lansa un program de … si ma gandeam ca va veni si va vorbi despre el, despre ce face ALIAT cu mult optimism. Mi-a spus atunci ca programul e inca in perioada de dezvoltare si ca mai trebuie sa astept putin. Vineri, ALIAT a lansat “Stiu ca pot“, un program de prevenire a consumului de droguri, adresat adolescentilor.

OK, veti spune ca este o alta campanie anti-drog. Ei bine, Eugen si echipa ALIAT s-au gandit la o alta abordare. Decat sa faca o campanie cu mesaje imperative (care ar fi fost probabil ineficienta), si-au propus sa puna cartile pe masa: de la o explicare deschisa a efectelor drogurilor la dezvoltarea unor abilitati pentru luarea deciziilor, rezolvarea problemelor, abilitati de comunicare si relationare.

Multi adolescenti fac pasul spre droguri la presiunea anturajului, pentru a nu ramane in afara grupului din care fac parte. Programul ALIAT vine sa ii invete sa stea departe de droguri si sa isi pastreze prietenii in acelasi timp.

Programul pilot se desfasoara in 4 licee bucurestene si se intentioneaza extinderea lui la nivel national!

Apelul meu…
M-am alaturat acestei campanii pentru promovarea mesajului in mediul online. Recunosc ca e cea mai mare provocare sociala de pana acum pentru mine, caci programul se adreseaza unui target diferit de cel cu care sunt obisnuit. Adolescentii nu stau pe bloguri, pe Twitter sau pe la evenimentele mele. Ii gasim pe messenger, Neogen sau Hi5.

Ma gandesc acum cum pot duce mai departe mesajul “Stiu ca pot” si caut orice resurse pentru a inchega o campanie de comunicare online cat mai puternica.

Sunt deschis asadar la orice idei, propuneri, sugestii si chiar voluntari pentru aceasta campanie. Daca exista disponibilitate in orice directie, am rugamintea sa fiu contactat pe e-mail la manafu [@] gmail [.] com.

Comentează