MANAFU*

Abonamente Evensys

Online: Cu gandul la informarea corecta

In vara am organizat o discutie cu oameni din social media pe tema informarii personale si responsabilitatii raspandirii informatiei in mediul online. Stiu, este un subiect cu greutate care va fi dezbatut si iar dezbatut.

Atunci am avut ca studiu de caz campania de vaccinare impotriva cancerului de col uterin. De fapt, atunci a lipsit o campanie de informare, ceea ce a cauzat panica si a generat o furtuna in media pe tema vaccinarii.

Parerea mea a fost si ramane ca orice program, orice initiativa care are impact asupra unei mase largi de oameni ar trebui precedata de o campanie de informare puternica. Si nu ma refer aici doar la reclame la TV si brosuri distribuite in diverse locuri, ci la folosirea tuturor canalelor prin care informatia poate ajunge usor la publicul interesat. Iar Internetul are multe avantaje in sustinerea unor astfel de campanii.

Am pus mai sus un grafic (click pentru imaginea completa) ce expune simplu informatia despre vaccin. E un bun exemplu pentru organizatorii campaniilor de informare, in general.

Dupa patania de anul trecut, se pare ca lectia a fost invatata si acum exista acea sursa de informare online: Informare HPV.

Comentează