MANAFU*

Abonamente Evensys

Online: Cum sa cumperi linistit online?


Cineva imi spunea astazi ca in nu-stiu-ce-tara europeana pentru cumparaturi ce depasesc o anumita suma nu mai sunt acceptate cardurile fara chip. Sincer, si eu am avut impresia ca se uita ciudat vanzatoarele din strainatate la cardurile mele simple.

De fapt, nu despre cardurile cu chip vroiam sa va vorbesc, ci despre securitatea tranzactiilor si seriozitatea magazinelor. Iar aici am doua intrebari pentru cei cu mai multa experienta in shopping-ul online:

  • Cum te asiguri ca nu iti expui cardul la fraude online?
  • Cum stii ca un anumit shop e serios sau nu?

Prima intrebare mi-a aparut in minte cand am cumparat online, in weekend, doua bilete la The Light Cinema. Spre sfarsitul tranzactiei, dupa ce am dat datele cardului, mi-a aparut mesajul din imaginea de mai sus. “Sa dau click, sa nu dau?“, m-am intrebat. Imi zic: “Well, trebuie sa experiemntez si asta in campania ING!“. Si am dat.

Am verificat apoi prin serviciul de home banking daca e totul OK.

A doua intrebare mi-am pus-o dupa ce am primit mai multe sugestii de unde sa cumpar diverse lucruri in strainatate. Probabil o sa fac o lista cu magazinele si o sa o pun pe blog. M-am intrebat pentru ca nu imi fac probleme cu Amazon sau cu American Apparel. Ce fac insa cu restul?

Punand atatea intrebari si incercand sa avansez in experienta mea din e-commerce, am inceput sa gandesc in evenimente. Cum ar fi sa fac un eveniment despre tactici si strategii in utilizarea cardurilor, un eveniment pentru consumatori in care sa impartasim si locuri bune de shopping?… Neah, ar fi prea de tot!

Test-Drive ING Webcard

Comentează