MANAFU*

Abonamente Evensys

In cine avem incredere?

Intotdeauna m-am intrebat cum reusesc cei de la Apple sa pastreze secretul asupra noilor lansari. OK, stiu, din cand in cand, mai scapa o imagine sau un geek e filmat cu cate o noua minune Apple, dar in general, secretul e pastrat. Vezi recenta lansare a iPad, un gadget pe care cei mai multi il creditau cu numele iSlate.

Sunt foarte multe cazuri in care diverse noutati, unele mai importante, altele mai putin, ajung la urechile noastre. “Daca iti arat, promiti ca nu spui?”, m-a intrebat cineva recent. Ce puteam sa raspund? Am aprobat din cap, deci nici macar nu am spus un “DA” raspicat, inainte sa fiu pus fata in fata cu un nou produs.

Nu am spus mai departe, fireste. Si nu a fost prima ocazie. Ce i-a facut insa sa aiba incredere in mine? Ne cunosteam de o zi si cu siguranta nu ne vom mai intalni vreodata.

Uneori, ma gandesc ca oamenii vor sa se afle si de aceea spun si altora din afara anturajului lor, alteori e vorba de “chimie” sau de altceva, nu stiu de ce. Voi ce credeti?

Tags: ,

9 comentarii

  1. razvanbb says:

    Pai e simplu… tu esti om de media… daca divulgi informatia chiar daca ai fost rugat sa nu, a doua oara nu mai primesti…

  2. Zoli says:

    se cheamă ”controlled leak” 🙂

  3. Petra says:

    Eu cred ca cei de la Apple au un departament care cu asta se ocupa, sa nu scape nimic nimic de la nimeni..shhhh..liniste 🙂

  4. Corect! Adica, uneori, trebuie sa… „scape” cate ceva.

  5. doar cu mine.

  6. Ciprian says:

    Depinde cum iti tratezi angajatii si cum este ocrotit acel secret in companie, cred ca daca in functie de profilele psihologice aleg oamenii care trebuie sa stie sau nu 🙂 Si in plus nu cred ca sunt romani 😛

  7. Garm says:

    Esti in media, deci stii cum merge treaba.

    Daca anumite informatii “scapa pe net” se vorbeste deja despre un anumit produs. Unora le place, altora nu, exista deja un feedback. Daca toti cei 50 de bloggeri care au vazut cateva poze cu noul produs spun ca e nashpa, poate chiar e nashpa…si il schimbi. In plus controversele de genul asta ar putea stimula vanzarile: ala spune ca e nashpa, ala ca e marfa ia sa dau banu sa vad cum este…

  8. misu says:

    cautati pe net interviul cu omul care a fost la lansarea iPad, romanul de pe scena.
    Printre altele vorbeste si despre asta. Cum venea impachetat iPadul in ceva astfel ca ei vedeau doar ecranul. Erau toate cu serie si alte chestii ca in cazul in care fac poza sa se cam prinda.

    Nu aveau voie cu aparate de fotografiat, etc. Totul era oferit de ei.

    Si ma gandesc ca sunt platiti sa nu spuna destul de bine incat sa riste.

  9. Mihai says:

    te-ai gandit ca poate ei s-au gandit ca ai fi “ciripit” drept urmare ar fi aparut un nou viral?

Comentează