MANAFU*

Abonamente Evensys

Povestea unei garsoniere

Imopedia.ro a initiat acum ceva vreme un “online reality show” intre mai multe cupluri aflate in cautarea unei case, in care am fost implicat si eu in postura de coach al unei echipe. Acum, proiectul “Goana dupa casa” se afla la sfarsit, iar echipa mea (Simona si Adrian) are o poveste interesanta.

Povestea garsonierei lui Adrian si Simona

“In 2007, am incheiat un contract cu Euro-Habitat dezvoltatorul complexului Planorama pentru a achizitiona o garsoniera la etajul cinci de circa 36 mp. Am ales acest complex pentru ca era bloc nou, era cel mai avansat proiect, era aproape de unde locuiam cu parintii mei. Inainte urmarisem piata garsonierelor vechi, care erau scumpe si cu diverse probleme: necesitau renovare, erau la ultimul etaj sau parter, erau in blocuri de garsoniere deteriorate la exterior etc.

Proiectul Planorama este in impas: nu s-a livrat la timp, are o intarziere de aproape doi ani, au incetat sa construiasca in asteptarea finantarii.

“Arta temporizarii, arta evitarii resposabilitatii , arta maximizarii profitului si arta evitarii pierderii’ – Exista maestrii Planorama de la care avem de invatat….

Acesta a fost sumarul intalnirii de pe 24 noiembrie cu reprezentantii Planorama.

Ce cer – renuntati vreme de un an la pretentiile de penalitati prin act notarial aditional la contract;

Ce dau – promisiune de finalizare intr-un an sau reinstaurarea penalitatiilor ; evitarea falimentului in favoarea bancii; obtinerea de finantare prin prezentarea unui plan de afacerii si al unui cash flow al bussines-ului.

Am pierdut sirul minciuniilor de pana acum… Si nu a fost prezentata ca o oferta, ci ca unica solutie de a recupera ceva.

Concluzia – Nu faceti afaceri pe promisiuni, doar pe evidente!

Am hotarat sa renunt la Planorama si sa cumpar alta garsoniera care sa fie GATA si ce sa vezi!

Am vazut aproape 30 de garsoniere. Si deodata! Amor la prima vedere! Cu o garsoniera. Se poate, va spun eu.

Plusuri- construita in 1985, aproape de liceul Iulia Hasdeu pe Pantelimon, 39,71 m utili, termopan si balcon inchis in termopan, parchet.

Minusuri – usa de lemn, baia de refacut, debara din 1985.

Dar iubirea e mare. Am semnat antecontractul.

Proprietarul era grabit (cumpara 2 camere si el si are bani de dat), dar am avut noroc cu sprijinul celor de la Volksbank si de la KIWI Finance. M-au ajutat sa obtin repede acordul juridic pentru credit si am semnat antecontractul la timp.

Am facut vizita cu evaluatorul. Si asteptam cu inima ca un purice evaluarea. Am platit  12000 euro. Am semnat in banca. Am devenit PROPRIETAR..

Amorrrr…..

Descoperire. Sunt un dezastru in amenajari!

Am inceput renovariile cu usa metalica , revizia instalatiilor sanitare , instalatia electrica si amenajarea holului. Greu, da’ merge.

Ce ma sperie e partea creativa, decorarea, ce culoare pe pereti, ce mobila, ce lustra, toate astea si in buget.

Piersica. Asta culoare!

Am facut dressing-ul. Ieri a venit patul. Am luat chiuveta si aragaz. Asteptam bucataria.

Suntem pe drumul cel bun. Soarele straluceste si pe strada noastra.”

Adrian Georgescu

2 comentarii

  1. Mihai says:

    bine ca ai zis ca in 2007 ca era un pic cam dubios 12.000 E garsoniera din 1985!

  2. […] celebri (Cristian Bunoaica, Victor Kapra, Dorin Boerescu, Viorel Copolovici, Bobby Voicu, Cristian Manafu, Cristian Dorombach, Dragoş Stanca şi Cristian China-Birta) am ales să susţin, prin postura de […]

Comentează