MANAFU*

Abonamente Evensys

Campanii recente in social media (1)

Am inceput sa includ in newsletter-ul Strategist mici descrieri pentru campaniile (mai deosebite) desfasurate in social media la noi. Mai jos vedeti prima selectie. Profit de ocazie si lansez agentiilor de tot felul invitatia de a contribui cu informatii pentru noi studii de caz. Le astept cu interes la adresa de e-mail cunoscuta: manafu [@] gmail [.] com.

Varta a desfasurat un concurs online cu tema “Cum iti incarci bateriile?”, implicand trei bloguri cunoscute (zoso.ro, cabral.ro, manafu.ro) pentru popularizare si oferind ca mare premiu un iPad. Pe langa bloguri, concursul a fost promovat pe Twitter si YouTube, avand totodata o sectiune speciala pe blogul www.incarcatibateriile.ro. Initiativa a fost coordonata de The Practice.

Petrom sustine un road trip prin tara ce implica o serie de bloggeri pasionati de calatorie, intr-o actiune coordonata de Bobby Voicu. Actiunea “Redescopera Romania” include 4 calatorii pe toata durata verii, de cate 5 zile, in fiecare zona istorica (Moldova, Transilvania, Muntenia si Dobrogea), pana la sfarsitul lui august.  Campania este coordonata de iLeo.

Dove a initiat recent o conferinta live pe Facebook despre frumusetea si ingrijirea pielii, avand ca invitat un doctor dermatolog. Initiativa a fost coordonata de StandOut.

Microsoft a lansat primul volum scris pe twitter “Cum am intrat prima oara pe net”. Cartea online este primul exemplu de “Twitteratura” romanesc (Twitter + literatura) si cuprinde povestile create online de 127 de utilizatori, prin intermediul contului personal de Twitter. Proiectul a fost dezvoltat de McCann PR cu sprijinul lui Iulian Comanescu.

Sony Ericsson si Vodafone au organizat un blog trip la Campionatul de Fotbal din Africa de Sud. Costin Cocioaba si Cristi Dorombach au participat timp de o saptamana la marea competitie, incercand sa ii surprinda atmosfera sustinuti de telefoanele Vivaz si serviciile de comunicatii ale Vodafone.

Articol publicat initial in newsletter-ul Strategist, numarul 2. Daca doresti sa citesti aceasta editie, trimite un e-mail la manafu [@] gmail [.] com.

FOTO: DUNECHASER

2 comentarii

  1. Piticu21 says:

    deci cine a castigat la varta? 🙂

    ca am o curiozitate din asta.

    plus ca … iar se plimba bobby frate? :)) sa mai stea si acasa ca s-a scumpit benzina

  2. este îmbucurător faptul că mediul blogosferei capătă din ce în ce mai multă atenție în ceea ce privește campaniile și ar fi bine să nu se delimiteze doar la bucurești, căci targetul firmelor ar fi toată țara nu?

    de exemplu noua campanie panasonic precum și concursul „bicicleta roșie” este accesibil doar bucureștenilor. în cazul primei campanii, se pot testa lcd-uri în oradea și bucurești, iar la concursul cu bicicleta vei călători în bucurești să dai o tură în jurul casei poporului, asta dacă câștigi bineînțeles.

    nasol!

Comentează