MANAFU*

Abonamente Evensys

Arta fotografiei cu telefonul mobil

Nu iti trebuie “ţşpe” megapixeli pentru a face poze decente cu telefonul mobil. Exista insa si pasionati de fotografie care au reusit sa capteze imagini foarte bune cu telefoanele pe care le stim pe piata. Cinci entuziasti chiar au deschis recent o expozitie cu imaginile lor la Clubul Taranului Roman. Fotografiile au fost realizate cu iPhone 3GS, Nokia E66 si Nokia N97. Expozitia este deschisa pana la sfarsitul lunii, iar o parte din imagini pot fi vazute pe mobipictures.blogspot.com.

5 comentarii

  1. Ciprian says:

    Stiu pe cineva care face poze foarte bune cu un nokia 6230i (are doar 1.3 megapixel). Claritatea este buna doar daca nu foloseste zoomul, cand ii baga zoom ies putin pixelate. Daca te joci apoi cu imaginea (sa o maresti) pe un pc e remarcabila claritatea detaliilor surprinse. Daca ai si putina stiinta in a face fotografii, ma refer sa stii cum sa profiti de factorii externi (lumina naturala, lumina de ambient) in conditiile in care softul telefonului nu e atat de darnic, poti face chestii interesante.
    Vazusem la un amic un sony ericsson k800 cu un soft permitea o multime de setari inainte de a capta o imagine.

  2. Mi-ar plăcea să văd un vernisaj cu poze făcute cu telefonul mobil şi la Braşov.

    De ce nu chiar o expoziţie naţională sub formă de tur prin marile oraşe din România.

    Poate se va începe o mişcare, născând o nouă nişă în fotografia românească.

  3. mariusrusu says:

    am văzut poze făcute cu aparate foto bunicele care nu au aceeaşi calitate şi expresivitate ca pozele astea făcute cu mobilu’

  4. monis says:

    Foarte interesanta actiunea..adevarul este ca am si eu cateva poze facute cu mobilul, iar nimeni nu crede acest lucru..si telefonul meu nu este de o mare performanta, dar… Chiar ar fi util sa existe o noua nisa pe aceasta piata in ceea ce priveste fotografia..

  5. Eu sint cel cu ideea. Si unul dintre expozanti. Ala cu N97. Si da, o sa mergem si prin tara. Deocamdata, imediat dupa MtzR s-a “inscris” Sibiul la rind ! Intr-o cafenea mai boema gata sa gazduiasca evenimente non-conformiste. Brasov ? Mi-ar place la nebunie sa mergem si acolo. Ne gazduieste cineva ?…

Comentează