MANAFU*

Abonamente Evensys

Cine face bani din muzica?

Forbes US a realizat un top al celor mai bine platiti muzicieni in perioada iunie 2009 – iunie 2010. Fara a fi o mare surpriza, U2 se afla pe primul loc al clasamentului. Surpriza – pentru mine – a fost pozitionarea AC/DC pe cel de-al doilea loc. Interesant este, cum remarca cineva pe un site, ca acest top arata ca muzicienii din anii ’80 inca se tin bine.

Top vanzari 2009 – 2010
1. U2 – 130 milioane $
2. AC/DC – 114 milioane $
3. Beyonce Knowles – 87 milioane $
4. Bruce Springsteen – 70 milioane $
5. Britney Spears – 64 milioane $
6. Jay-Z – 63 milioane $
7. Lady Gaga – 62 milioane $
8. Madonna – 58 milioane $
9. Kenny Chesney – 50 milioane $
10.Black-Eyed Peas/Coldplay – 48 milioane $

Am zis recent la Radio Lynx intr-o emisiune ca nu imi explic de ce AC/DC a avut mai mare succes la noi decat Aerosmith sau de ce Rolling Stones au avut cea mai mare audienta vazuta vreodata in Romania la un concert. Oare va reusi sa depaseasca Guns N’ Roses in septembrie audienta concertului AC/DC?


5 comentarii

  1. Bogdan says:

    Mă îndoiesc că Guns va depăși AC/DC ca audiență. În primul rând s-a făcut mai multă vâlvă cu AC/DC decât cu Guns, cel puțin la nivel național și apoi, câte bilete s-au vândut? (nu am văzut datele). Presimt că mai puține decât la AC/DC, iar faptul că suntem exact în perioada de după concerte mă face să fiu sceptic la ideea că românii au păstrat bani să-și cumpere bilet la Guns.

  2. necenzurat says:

    evident ca nu, omule, vorbesti de AC/DC oriunde unde se vor duce o sa sparga recordurile la audienta… guns and roses sunt un fâs pe lanca AC/DC

  3. Irina says:

    Total de acord cu necenzurat. E ca si cum ai compara Omul cu Sobolani cu Metallica. (n-am nimic cu Omul cu Sobolani, dar pe langa Metallica intelegi diferenta)

  4. alexibad says:

    U2 au fost de 2 ori pe prapastie si apoi si-au reventi. Dar aia tata iti aduna 2 milioane de oameni la un concert. ACDC e o super trupa pt multe generatii iar Beyonce e un artist al vremurilor noastre.

    Surpriza cea mai mare e ca Lady Gaga a “facut-o” pe Madona 🙂

  5. pe mine ma mira ca Gaga nu a avut mai mult (nu o suport) la ce marketing si promovare isi face, iar Britney Spears ce a mai facut in ultimul an?

Comentează