MANAFU*

Abonamente Evensys

Experienta mea cu ix35

Cumpar multe lucruri de obicei pornind de la design, chiar si in zona tehnologiei, unde performanta conteaza pentru altii cel mai adesea. Asa ca la prima vizita pe site-ul Hyundai ix35, cand am fost intrebat: “Tu ce iti asculti: inima sau ratiunea”, am ales, fireste, “inima”. Cand am vazut prima data masina de aproape, m-am invartit in jurul ei, cu mana pe caroserie, urmandu-i formele.

Inainte de orice, Hyundai a reusit sa faca o masina foarte frumoasa. Cred ca ix35 are cel mai bun design in categoria sa si din experienta mea personala cu masina timp de cateva zile, pot spune ca te simti usor flatat, cand vezi cum ochii se intorc spre tine la semafor. E adevarat, e vorba de un model nou si curiozitatea noastra se manifesta automat la prima vedere, dar chiar si asa ix35 este o masina cu sex-appeal.

Apoi, ix35 este o masina “de lifestyle”, Hyundai dorind sa aiba o masina la zi, la nivelul consumatorului de astazi, care devine din ce in ce mai geeky. Mi-au placut foarte mult, de exemplu, panoul multimedia cu touchscreen si senzorul video de parcare. Pornirea la buton (si “cheia inteligenta”), portul USB si conectivitatea cu iPod-ul m-au incantat si ele, iar trapa panoramica este chiar de senzatie. Intotdeauna am gasit foarte utila in traficul bucurestean functia “One touch triple turn signal” sau “semnalizarea scurta”, cum ii spun eu.

Modelul a fost gandit cu patru variante de motor (doua pe benzina si doua diesel, cu puteri cuprinse intre 115 CP si 184 CP), cu transmisii manuale si automate si tractiune pe doua sau pe patru roti. In total, vor fi produse noua versiuni diferite ale modelului ix35, dar gama disponibila variaza de la o tara la alta.

In urma cu trei ani si ceva, ma gandeam sa imi iau un Hyundai Tucson. Cautam o masina corecta, iar Tucson parea sa fie alegerea cea mai buna. Era un model popular (se lauda cu titlul de cel mai vandut SUV din Romania), avea o garantie de invidiat (5 ani) si un pret foarte bun. Tucson are acum un urmas demn, pe care l-as lua in considerare daca as dori sa cumpar acum o masina: ix35 are un pret bun (15.900 – 25.000 euro CIP) si pachetul de asigurare Triple5: garantie de cinci ani pentru tot autovehiculul, asistenta rutiera pentru cinci ani si cinci ani de verificari tehnice.

1 comentariu

  1. ana says:

    Adevarat! este o masina frumoasa de intoarce lumea capul dupa ea – poate si pentru ca pare scoasa din cutie si are niste forme mai aparte ….n-am condus-o insa am mers in dreapta.
    foarte multe butoane care fac un milion de chestii interesante insa un lucru de mare ajutor este asistenta video la parcare…o masina mare ar trebui sa aiba beneficiul asta intotdeauna.

Comentează